[B4]Nie działają kierunki, awaryjne i kontrolki na zegarach
[B4]Nie działają kierunki, awaryjne i kontrolki na zegarach
:?: Witam.
Po wymienieniu nagrzewnicy i złożeniu wszystkiego do kupy, nie działają mi kierunkowskazy, awaryjne(a dioda na przycisku się pali) + kontrolki na liczniku zgasły po wciśnięciu światła przeciwmgielnego tylnego(działają).
Sprawdzałem tylko bezpieczniki i dalej to samo.
Proszę o pomoc. :?:
Po wymienieniu nagrzewnicy i złożeniu wszystkiego do kupy, nie działają mi kierunkowskazy, awaryjne(a dioda na przycisku się pali) + kontrolki na liczniku zgasły po wciśnięciu światła przeciwmgielnego tylnego(działają).
Sprawdzałem tylko bezpieczniki i dalej to samo.
Proszę o pomoc. :?:
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 15:40 przez desmoB4, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Pewna osoba która mi pomagała jak i ja sam też tak myślałem a okazało się że jednakw dziwny sposób "pasują"desmoB4 pisze:@up
Chodzi Ci o te kostki od tyłu przycisków?? Jeżeli tak to one są raczej dobrze podłączone bo każda kostka ma inne wejście indziej by nie pasowała
I popraw w końcu temat stosując odpowiedni tag :evil:
@up
Sprawdzę tak jak mówisz, ale to by mogło byc przyczyna tego jak napisałem w 1 poście że zgasły te kontrolki na zegarach? bo na zapłonie jak od oleju, reczny itp sie paliły po wciśnieciu tylko check sie palil
[ Dodano: 2012-05-17, 18:50 ]
No to tak:
Kierunki działają, awaryjne też (źle podpięte kostki były)
Kontroli na zegarach też już działają wszystko gra
Ale mam inny problem:
Po tej naprawie nie leci mi zimne powietrze i wydobywa się dziwny zapach(nie potrafię go określić) + jakby dym był w samochodzie. Coś mogłem przegapić ?
Sprawdzę tak jak mówisz, ale to by mogło byc przyczyna tego jak napisałem w 1 poście że zgasły te kontrolki na zegarach? bo na zapłonie jak od oleju, reczny itp sie paliły po wciśnieciu tylko check sie palil
[ Dodano: 2012-05-17, 18:50 ]
No to tak:
Ale mam inny problem:
Po tej naprawie nie leci mi zimne powietrze i wydobywa się dziwny zapach(nie potrafię go określić) + jakby dym był w samochodzie. Coś mogłem przegapić ?
Sprawdź czy przy sterowaniu klapami ciepło-zimno również nie namieszałeś. A ten dziwny zapach to prawdopodobnie zapach płynu chłodniczego. Może resztki dostały się do komory nagrzewnicy, a może nagrzewnica była mokra od płynu. Czy pojawia się taki tłusty nalot na szybie?
[ Dodano: 2012-05-17, 19:29 ]
Ważne jest to aby przy wymianie nagrzewnicy dobrze wymyć komory wszystkie jeżeli stara nagrzewnica ciekła, bo opary osadzają się a potem śmierdzi we wnętrzu. A co do ciepłego powietrza z nawiewu to przypomniało mi się jeszcze w jakim stanie miałeś tą gąbkę na klapie? Czy przypadkiem nie rozleciała się? Ja podczas wymiany nagrzewnicy nie miałem już prawie tych gąbek więc przykleiłem filc.
Ważne jest to aby przy wymianie nagrzewnicy dobrze wymyć komory wszystkie jeżeli stara nagrzewnica ciekła, bo opary osadzają się a potem śmierdzi we wnętrzu. A co do ciepłego powietrza z nawiewu to przypomniało mi się jeszcze w jakim stanie miałeś tą gąbkę na klapie? Czy przypadkiem nie rozleciała się? Ja podczas wymiany nagrzewnicy nie miałem już prawie tych gąbek więc przykleiłem filc.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Więc jednak niemożliwe staje się możliwe <ok>desmoB4 pisze:No to tak:
Ale mam inny problem:
ten smród taki jakby dym to normalne, nagrzewnica musi się "wypalić" co do zimnego powietrza to prawdopodobnie albo nieprawidłowo podpiąłeś sterowania linkami i nie pracuje klapa od zimnego powietrza albo zablokowana klapa. Oczywiście gąbki co pisze kolega też lubią się rozlatywać ze starości
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Teoretycznie może tak zostać, nie mniej jednak jak przyjdą upaly to będzie to bardzo uciążliwe, nie dość żę goroąco to jeszcze smród z nagrzewnicy a potrafi sie ona długo wypalać.
Ja bym to teraz zrobił przemawia za tym że nie jest za gorąco na robotę a i pamiętasz co i jak rozkręcałeś i pójdzie Ci to dużo szybciej i łatwiej :roll:
Ja bym to teraz zrobił przemawia za tym że nie jest za gorąco na robotę a i pamiętasz co i jak rozkręcałeś i pójdzie Ci to dużo szybciej i łatwiej :roll:
Kręci się.shrek.u pisze:a wentylator się kręci słychać go ? :?:
[ Dodano: 2012-05-18, 08:14 ]
Nie zauważyłem nic na szybie, wcześniej jak nagrzewnica była do wymiany to parowała lekko na dole szyba. Komory czyściłem ale w niektórych miejscach nie dało rady wytrzeć.slawe1983 pisze:Sprawdź czy przy sterowaniu klapami ciepło-zimno również nie namieszałeś. A ten dziwny zapach to prawdopodobnie zapach płynu chłodniczego. Może resztki dostały się do komory nagrzewnicy, a może nagrzewnica była mokra od płynu. Czy pojawia się taki tłusty nalot na szybie?
DZIĘKUJE ZA POMOC WSZYSTKIM.