[B4 1Z] Rezanie Elektrycznych Szyb - Tył.
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Jest tu więcej takich tematów starych i co by nie mówić zapomnianych. Sam bym chętnie z takich fotek skorzystał w różnych opisach. Zdjęcia były na fotosiku i albo minął jakiś tam okres ich trzymania na serwerach albo pokasowane konta (bo nie używane??). Albo jeszcze coś innego ale nic więcej mi nie przychodzi do głowy. Można by napisać do autorów po foty ale bo to trzymają je tyle czasu?
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Wczoraj wrzucilem do auta panel 4x, chociaz mam jeszcze tylko elektryczne szyby z przodu. Tylne bede instalowal w wakacje bo teraz nie mam czasu, chodzilo mi glownie o spradzenie tego panelu, dziala
sylwester28ET, moze zrobisz manual wymiany materialu na boczkach, w planach mam zmiane weluru na skore.
sylwester28ET, moze zrobisz manual wymiany materialu na boczkach, w planach mam zmiane weluru na skore.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
sylwester28ET, mozesz wrzucic na forum jakies zdjecie takiego ogolonego boczka (z obu stron) :mrgreen: Tez mam welur. Czy ten welurowy kawalek jest przyczepiony w calosci do boczka i mozna go po prostu odpiac od plastykowej tapicerki (tak jak dekory)? Bo z tego co piszesz to chyba nie, a to oznacza sporo roboty + pewnie zakup nowej gabki u tapicera.
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
monkahead, usunięcie tego materiału zajmuje dosłownie chwilę (po uprzednim demontażu plastikowej listwy) dopiero później zaczynają się schody aby usunąć tą gąbkę i klej z wygłuszenia boczka "na zdjęciu ten kawałek gumy" lub po prostu oderwać w całości tą gumę ale w takiej sytuacji to na pewno zmniejszają się wymiary też docinanego nowego elementu materiału.
Tak wygląda boczek po zerwaniu materiału, ukazuje nam się pozostałości gąbki i klej.
Tak wygląda boczek po zerwaniu materiału, ukazuje nam się pozostałości gąbki i klej.
sylwester28ET, dzieki za foty. Ostatnio podczas odkurzania auta sam oderwalem niechcacy kawalek materialu z boczku, wiec domyslam sie ze latwo odchodzi od 18 letniej gabki.
Myslalem zeby zrobic to tak, oderwac material ale tak zeby nie naruszyc gabki. Gabke nasaczyc klejem tak zeby przykleila sie na nowo do boczka i poczekac az wyschnie. Na to nowe obicie, rowniez na klej, powinno trzymac.
Druga opcja to oderwac stara gabke, wyczyscic wszystko i nakleic nowe obicie ze skory/eko-skory juz fabrycznie podklejone gabka.
Ja mam boczki po lifcie takze u mnie wyglada to nieco inaczej.
Myslalem zeby zrobic to tak, oderwac material ale tak zeby nie naruszyc gabki. Gabke nasaczyc klejem tak zeby przykleila sie na nowo do boczka i poczekac az wyschnie. Na to nowe obicie, rowniez na klej, powinno trzymac.
Druga opcja to oderwac stara gabke, wyczyscic wszystko i nakleic nowe obicie ze skory/eko-skory juz fabrycznie podklejone gabka.
Ja mam boczki po lifcie takze u mnie wyglada to nieco inaczej.