Witam, dziś dowiedziałam się, że muszę wymienić antenę tą na dachu. I tu moje pytanie czy taka może być
http://allegro.pl/antena-dachowa-audi-8 ... 07719.html
Jak wymontować starą a zamontować nową? trzeba zdejmować podsufitkę ?
Jeśli taka jest nieodpowiednia to jaka powinna być ?
[b4 Coupe] Antena radiowa do wymiany
[b4 Coupe] Antena radiowa do wymiany
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 23:09 przez asienka, łącznie zmieniany 1 raz.
Z montażem kompletnej anteny dachowej bez zdjęcia podsufitki raczej się nie obejdzie, ewentualnie będziesz ją musiała z tyłu odchylić żeby to się jakoś dachu trzymało i było dojście do kabelków.asienka pisze:Jak wymontować starą a zamontować nową? trzeba zdejmować podsufitkę ?
Ta antena z linku powinna bez problemu pasować
Jarewa nie wiem, koleś powiedział że antena do wymiany, a orginalne raz odbierało raz nie zależy gdzie stałam. Skoro mówisz że nie potrzebnie robie sobie koszta, to proszę moda o zamknięcie lub usunięcie tematu, zostanę przy samym usb, sd
A druga sprawa jest taka że zacytowałeś to co Ci pasowało, że radio jest tanie a ja nie mam jakiejś potrzeby inwestować w drogie i firmowe radio, m.in ze względu na inne ważniejsze wydatki ma grać i to najważniejsze. Auto stoi w różnych miejscach a przede wszystkim pod chmurką i drogie radio jest tylko zachętą dla zjodzeja (szwagrowi w biały dzień ukradli clariona za którego zapłaciliśmy około 500zł, poszedł na 20 minut do domu zjeść obiad)
A druga sprawa jest taka że zacytowałeś to co Ci pasowało, że radio jest tanie a ja nie mam jakiejś potrzeby inwestować w drogie i firmowe radio, m.in ze względu na inne ważniejsze wydatki ma grać i to najważniejsze. Auto stoi w różnych miejscach a przede wszystkim pod chmurką i drogie radio jest tylko zachętą dla zjodzeja (szwagrowi w biały dzień ukradli clariona za którego zapłaciliśmy około 500zł, poszedł na 20 minut do domu zjeść obiad)
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Nie chodzi mi o to że tanie. Ale jeżeli radio to budżetówka to koszta części nie mogą przerosnąć samego radia. W przypadku odbioru FM liczy się głowica UKF a tym samym jej konstrukcja. Co odbija się na odsłuchu. A tym bardziej chińszczyzna która podrabia dosłownie wszystko nawet po układy scalone gdzie na 1000szt poprawnie może zadziałać jedna bo dla firm liczy się cena nie jakość.I to nie tylko w elektronice się odbija ale w każdej branży ( podrabiają nawet znaki towarowe). Dlatego radio firmowe lepiej zagra od niefirmowego bez względu na jego cenę bo liczy się źródło owych części.A druga sprawa jest taka że zacytowałeś to co Ci pasowało, że radio jest tanie
Dobre radio nie potrzebuje anteny wystarczy kawałek druta 6cm.
To nie jest jakiś atak czy coś nie odbieraj tego tak.
Czyli orginalne radio też powinno odbierać a nie odbierało Ale tak jak mówie nie zależy mi na radiu ... mam usb i sd i to mi wystarczy ... tanie radio jakie kupiłam na słuchanie 2-3 h tygodniowo wystarczy
skoro mówisz że wymiana anteny nic nie da to nie będę wydawala na nią 30 zł plus montaż bo szkoda kasy i pieniędzy
skoro mówisz że wymiana anteny nic nie da to nie będę wydawala na nią 30 zł plus montaż bo szkoda kasy i pieniędzy