[B4 ABK CCF] szum podczas jazdy pow. 40km/h
[B4 ABK CCF] szum podczas jazdy pow. 40km/h
Co to szumi :?: Jest to szum metaliczny- narasta wraz z prędkością , jakby obcierała blaszana osłona o tarczę hamulcową (wykluczone).
Biegi chodzą płynnie, bez zacięć. Do szewskiej pasji doprowadza mnie to, gdy jadę sobie w trasie z otwartymi szybami i pojawią się barierki energochłonne. Szum, jak jasna cholera ale bardziej z prawej strony. Nie jest to szum czytaj wycie jak w Polonezie, ale nie słychać szumu toczących się kół tylko szum j/w. Łożysko oporowe jest w porządku - czy wciśnięte czy nie jest cicho.
Po zakupie auto miało końcówkę klocków (myślałem, że to one trą) - wymieniłem (później myślałem,że się docierają). Obecnie od wymiany przejechałem 2,5 - 3 tkm, klocki TRW dotarte. Brak pomysłów <czapa>
Filmik - trochę słabo, ale jednak słychać. Nagrałem domofonem
Skrzynia zdycha?[/code]
Biegi chodzą płynnie, bez zacięć. Do szewskiej pasji doprowadza mnie to, gdy jadę sobie w trasie z otwartymi szybami i pojawią się barierki energochłonne. Szum, jak jasna cholera ale bardziej z prawej strony. Nie jest to szum czytaj wycie jak w Polonezie, ale nie słychać szumu toczących się kół tylko szum j/w. Łożysko oporowe jest w porządku - czy wciśnięte czy nie jest cicho.
Po zakupie auto miało końcówkę klocków (myślałem, że to one trą) - wymieniłem (później myślałem,że się docierają). Obecnie od wymiany przejechałem 2,5 - 3 tkm, klocki TRW dotarte. Brak pomysłów <czapa>
Filmik - trochę słabo, ale jednak słychać. Nagrałem domofonem
Skrzynia zdycha?[/code]
-
- Forum Audi 80
Jarzma podokręcane jak należy. Co do łożysk kół to ten szum jest jednostajny podczas jazdy na wprost i po zakrętach. Kiedyś w B3 posypało się najpierw jedna potem druga strona, ale w obydwu przypadkach łożysko buczało na zakrętachpawelk2002 pisze:A może łożyska kół się odzywają a jarzma masz dokręcone ?
[ Dodano: 2012-05-22, 12:45 ]
czy jest jakaś możliwośc sprawdzenia stanu łożysk bez wyciągania :?:
-
- Forum Audi 80
A powyżej 80km/h lub 100 cichnie ? U mnie też szumiało myślałem że opony fakt już był klocek kontrolny zmieniłem coś lepiej ale dalej po wymienianie łożysko spokój. Jak nie chcesz przepłacać to załóż Harta w środku jest łożysko optimala nie za dobra firma ale ja na nich śmigam i całkiem całkiem się spisują nawet dają rade po ukraińskich drogach
-
- Forum Audi 80
No i znalazłem. Wczoraj był kanał, lampa, dużo czasu. Co się okazało - to wysiadł simering? uszczelniacz wybieraka. Cholernie kiepskie dojście; zauważyłem przez przypadek.
Jako, że moje żelastwo raczej cały czas jeździ to oliwka po prostu skapywała ale na drogę a ja myślałem, że to oliwka silnikowa wypocona spod klawiatury. Jaki jest koszt naprawy :?: Może druga skrzynka :?:
Dziś wieczorem pedałuję do Kolonii i trzebaby dolać oleju w takim razie. Ten korek z boku do stanu oleju namierzyłem, ale którędy go wlać :?: Korek jest jakiś czy co :idea: A może tamtędy właśnie - strzykawką :mrgreen:
Jako, że moje żelastwo raczej cały czas jeździ to oliwka po prostu skapywała ale na drogę a ja myślałem, że to oliwka silnikowa wypocona spod klawiatury. Jaki jest koszt naprawy :?: Może druga skrzynka :?:
Dziś wieczorem pedałuję do Kolonii i trzebaby dolać oleju w takim razie. Ten korek z boku do stanu oleju namierzyłem, ale którędy go wlać :?: Korek jest jakiś czy co :idea: A może tamtędy właśnie - strzykawką :mrgreen: