[b4 93 2.0 ABT] światło wsteczne
[b4 93 2.0 ABT] światło wsteczne
szukam pomocy bo nie wiem czemu po włączeniu wstecznego i jak uszczam drążek do zmiany biegów gaśnie mi światło wsteczne a jak go trzymam dociśniętego do tyłu to się świeci
pomocy bo jestem w tych sprawach kiepski
pomocy bo jestem w tych sprawach kiepski
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ja to sądze że będzie wyłącznik świateł cofania do wymiany w skrzyni biegów. No chyba że śa już takie luzy na sterowaniu biegami w skrzyni że poprostu nie żałącza do końca wyłącznika. Światła cofania powinny świecić bowiem już na włączonym wstecznym biegu nawet z nie zamontowanym lewarkiem i cięgnami.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Tak jak kolega napisał + odkręć gałkę zamiany biegów.Organista18 pisze:Musisz zdjąć zaślepkę która znajduje się pod rączką hamulca ręcznego, taka mała prostokątna. Tam jest śrubka którą należy odkręcić. Później odkręcasz gałkę i mieszek schodzi do góry razem z ramkę i tam masz już dojście do wszystkiego.prosze weś mi napisz gdzie mam tego szukać jak to zdjąć
Ten wyłącznik na tunelu jest do hamulca ręcznego,więc tam nic nie ruszajcie.Włącznik cofania jest na obudowie sprzęgła od strony kierowcy- dość łatwo dostępny-dobrze widoczny.Obok jest drugi do prędkościomierza.Na początek proponowałbym zdjąć wtyczkę z tego włącznika i zmostkować przewody,jak się światełko cofania świeci ładnie to wina włącznika,jeśli nie to tylna klapa +wiązka do naprawy-miejsce zgięcia przewodu.