[b4 93 2.0 ABT] światło wsteczne
-
Adam Gałas
[b4 93 2.0 ABT] światło wsteczne
szukam pomocy bo nie wiem czemu po włączeniu wstecznego i jak uszczam drążek do zmiany biegów gaśnie mi światło wsteczne a jak go trzymam dociśniętego do tyłu to się świeci
pomocy bo jestem w tych sprawach kiepski
pomocy bo jestem w tych sprawach kiepski
- Kokolino
- Forum Audi 80

- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Ja to sądze że będzie wyłącznik świateł cofania do wymiany w skrzyni biegów. No chyba że śa już takie luzy na sterowaniu biegami w skrzyni że poprostu nie żałącza do końca wyłącznika. Światła cofania powinny świecić bowiem już na włączonym wstecznym biegu nawet z nie zamontowanym lewarkiem i cięgnami.
- Organista18
- Forum Audi 80

- Kontakt:
- Oofol
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Tak jak kolega napisał + odkręć gałkę zamiany biegów.Organista18 pisze:Musisz zdjąć zaślepkę która znajduje się pod rączką hamulca ręcznego, taka mała prostokątna. Tam jest śrubka którą należy odkręcić. Później odkręcasz gałkę i mieszek schodzi do góry razem z ramkę i tam masz już dojście do wszystkiego.prosze weś mi napisz gdzie mam tego szukać jak to zdjąć
-
Adam Gałas
Ten wyłącznik na tunelu jest do hamulca ręcznego,więc tam nic nie ruszajcie.Włącznik cofania jest na obudowie sprzęgła od strony kierowcy- dość łatwo dostępny-dobrze widoczny.Obok jest drugi do prędkościomierza.Na początek proponowałbym zdjąć wtyczkę z tego włącznika i zmostkować przewody,jak się światełko cofania świeci ładnie to wina włącznika,jeśli nie to tylna klapa +wiązka do naprawy-miejsce zgięcia przewodu.