Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] kilka problemów przy montażu sekwencji

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
catfish
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ABK] kilka problemów przy montażu sekwencji

Post autor: catfish » 03 cze 2012, 19:37

Witam. Zapodaję do swojej niuni sekwencję, wcześniej była 3gen. mam kilka niewiadomych przy podłączeniu elektryki, sterownik to SEC ECO ATS od Lecho. w schemacie jest aby podłączyć żółto czarny kapel do cewki zapłonowej niestety nie wiem do którego kabla przy cewce mam się wpiąć są tam trzy, brązowy, czarny i biało zielony. Druga sprawa to wtryski benzyny tam również murze wpiąć się w kabel od każdego wtrysku ale nie wiem czy w brązowy czy czerwony, instrukcja nie podaje czy w + czy - , help :-)

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 03 cze 2012, 20:49

Zamiast cewki możesz podłączyć się do środkowego we wtyczce czujnika halla w aparacie zapłonowym. A jak chcesz podłączać się cewki to chyba będzie biało zielony (jeśli na brązowym masz masę a na czarnym stały plus po zapłonie).

Co do wtryskiwaczy to wpinasz w minus bo wtryskiwacze w Audi 80 są sterowane masą a nie plusem.

catfish
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: catfish » 03 cze 2012, 21:28

aldi pisze:Zamiast cewki możesz podłączyć się do środkowego we wtyczce czujnika halla w aparacie zapłonowym. A jak chcesz podłączać się cewki to chyba będzie biało zielony (jeśli na brązowym masz masę a na czarnym stały plus po zapłonie).

Co do wtryskiwaczy to wpinasz w minus bo wtryskiwacze w Audi 80 są sterowane masą a nie plusem.
czyli we wtryskiwaczach w te brązowe ????

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 03 cze 2012, 22:33

Pofatygowałem się do książki po schemat. I tak sterowanie wtryskiwaczy (tam gdzie się podłączasz) ma kolor brązowo-niebieski a impuls wyzwalania iskry z cewki ma kolor zielono-biały.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl