[all] Polerowanie felg - problem ze starym lakeierem
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[all] Polerowanie felg - problem ze starym lakeierem
Chciałem zabrać się za wypolerowanie felg przy 100nx Zakupiłem Scansol (ten nowy zielony) do usunięcia z nich lakieru. Niestety po nałożeniu go na felgę nie było żadnej reakcji wiecie może czym to jest spowodowane ??
oto zdjęcie felgi do wypolerowania
W miejscu gdzie felgi są srebrne Scansol zupełnie nie działa za to tam gdzie są lakierowane na czarno tak. Ja chce wypolerować tylko część srebrną jest tam bardzo cienka farba i wydaje się że to tylko klar na gołym aluminium w dodatku jest bardzo łatwa do zdrapania.
I stąd moje pytanie czy mogę od razu zacząć trzeć felgę papierem 100 tak aby usunąć farbę i wyrównać powierzchnie czy mam kupić jakiś inny środek do usunięcia lakieru??
oto zdjęcie felgi do wypolerowania
W miejscu gdzie felgi są srebrne Scansol zupełnie nie działa za to tam gdzie są lakierowane na czarno tak. Ja chce wypolerować tylko część srebrną jest tam bardzo cienka farba i wydaje się że to tylko klar na gołym aluminium w dodatku jest bardzo łatwa do zdrapania.
I stąd moje pytanie czy mogę od razu zacząć trzeć felgę papierem 100 tak aby usunąć farbę i wyrównać powierzchnie czy mam kupić jakiś inny środek do usunięcia lakieru??
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, 21:57 przez Wino, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [all] Polerowanie felg - problem ze starym lakeierem
Zielony scansol to SHIT! Tez go wziąłem raz na próbę...teraz stoi w szafie. Nic, kompletnie nic nie ruszył lakieru gdzie na felge z tego samego kompletu nalozylem zwykly scansol i sobie poradził. Tak to juz jest z tymi unijnymi 'zielonymi' dziadostwami. Ale teraz znalazlem lepszy srodek u mnie w miescie w sprau, wychodzi drozej niz scansolem bo puszka 25zl starsza przewaznie na 1 całą felge ale zrywa lakier w mgnieniu oka i nie musze sie bawic w allegro.Wino pisze:Chciałem zabrać się za wypolerowanie felg przy 100nx Zakupiłem Scansol (ten nowy zielony) do usunięcia z nich lakieru. Niestety po nałożeniu go na felgę nie było żadnej reakcji wiecie może czym to jest spowodowane ??
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Też jestem ciekawy nazwyMurdzi pisze:Co to za środek?
i swoją drogą szkoda że nie wiedziałem o tym wcześniej (oklejanie felgi nakładanie scansolu i czekanie 3 godziny psu w ....... :evil: )kris0181 pisze:Zielony scansol to SHIT! Tez go wziąłem raz na próbę...teraz stoi w szafie.
ale trudno człowiek uczy się na błędach już więcej tego dziadostwa nie kupie. :evil: