[80 B4 AYL] Project Audi VR6 by Seba
W końcu nastał moment, kiedy wziąłem się za dalsze prace przy audioli.
Aktualny etap będzie dotyczył komory silnika.
Aktualnie jestem na etapie rozbierania komory, wyleciał już ABK, i większość gratów.
Komora oczywiście wołała o pomstę do nieba. Po wyjęciu silnika jak widać od razu, wszystko było upierdylone.
Skrzynia do uszczelnienia, przeguby do wymiany, maglownica do regeneracji, nowe przewody hamulcowe.... zebrało się trochę do zrobienia.
Ogólnie trzeba wszystko odświeżyć, przed włożeniem nowego serca.
Foty stanu aktualnego.
Skrzynia, ława i całe przednie zawieszenie też już wyjęte zrobię dziś foty to później załączę...
Tak w ramach wstępu:) Działam dalej....
Aktualny etap będzie dotyczył komory silnika.
Aktualnie jestem na etapie rozbierania komory, wyleciał już ABK, i większość gratów.
Komora oczywiście wołała o pomstę do nieba. Po wyjęciu silnika jak widać od razu, wszystko było upierdylone.
Skrzynia do uszczelnienia, przeguby do wymiany, maglownica do regeneracji, nowe przewody hamulcowe.... zebrało się trochę do zrobienia.
Ogólnie trzeba wszystko odświeżyć, przed włożeniem nowego serca.
Foty stanu aktualnego.
Skrzynia, ława i całe przednie zawieszenie też już wyjęte zrobię dziś foty to później załączę...
Tak w ramach wstępu:) Działam dalej....
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Taki mały ciąg dalszy postępów w pracach...
Po wyjęciu skrzynia wyglądała tragicznie...
Po jakimś czasie czyszczenia ręcznego, poddałem się i za namową szwagra skrzynia trafiła na myjnie i wygląda już trochę lepiej:)
Zacząłem tez powoli ogarniać podwozie
I jeszcze jedna rzecz którą bym potrzebował. Czy miałby ktoś z Was na zbyciu śruby 10.9 M10x95~100 ?? Takie jak są do przykręcenia sanek tylko że w originale są długie na 75, a ja bym potrzebował 20mm dłuższe. jakby ktoś miał to proszę o wiadomość. Potrzebuje 4szt.
Foty w originale..
Po wyjęciu skrzynia wyglądała tragicznie...
Po jakimś czasie czyszczenia ręcznego, poddałem się i za namową szwagra skrzynia trafiła na myjnie i wygląda już trochę lepiej:)
Zacząłem tez powoli ogarniać podwozie
I jeszcze jedna rzecz którą bym potrzebował. Czy miałby ktoś z Was na zbyciu śruby 10.9 M10x95~100 ?? Takie jak są do przykręcenia sanek tylko że w originale są długie na 75, a ja bym potrzebował 20mm dłuższe. jakby ktoś miał to proszę o wiadomość. Potrzebuje 4szt.
Foty w originale..
Lepiej jakby miała , ale nie koniecznie... ważna jest długość no i te 10.9.... co by się za szybko nie urwało. Nie wiem do końca jaki jest skok gwintu, muszę do roboty zabrać chłopaki mają jakieś szablony to może da mi to jakiś obraz.
A u mnie na "wsi" ciężko coś takiego kupić. Ostatnio jak szukałem śrubek do okucia to nawet stożkowych nie mieli....
A u mnie na "wsi" ciężko coś takiego kupić. Ostatnio jak szukałem śrubek do okucia to nawet stożkowych nie mieli....
Jutro nie obiecuje ale jak mi bedziesz sie przy pominal sms to zajrze i zapytam o takie sruby, skok gwintu to tam standardowy jest. Zaraz zaraz do przykrecenia sanek masz M10? napewno?
Obawiam sie ze tak dluga sruba bedzie miala gwint na 1/3 dlugosci conajwyzej, calosciowo bedzie ciezko, wiem z doswiadczenia.
Obawiam sie ze tak dluga sruba bedzie miala gwint na 1/3 dlugosci conajwyzej, calosciowo bedzie ciezko, wiem z doswiadczenia.