Witam.
Mam parę pytań odnośnie szklanek.
1. Jak sprawdzić szklanki w jakim są stanie?
2. Czy przy montowaniu używanych szklanek muszę gniazdo zalać olejem?
3. Czy po zamontowaniu używanych muszę odczekać 30 minut?
4. Może macie jakieś rady podczas montowania używanych szklanek do których bym miał się zastosować?
Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
[B3 1.6 td] Szklanki, popychacze zaworowe.
-
- Forum Audi 80
Kpl INA kosztuje 160zł. Ina to dobra firma, chyba takie szły na pierwszy montaż. Cena jednak może się róznić w zależności od sklepu. Przy wymianie warto wymienić odrazu uszczelniacz na wałku rozrządu ~15zł.pawelk2002 pisze:Podepnę się pytanie a może ktoś wie jaka cena kpl. szklane do 1Z z dobrej firmy lub pierwszego montażu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
stare? :shock: a po co ci stare? 160zł to nie jest duży koszt jak będziesz miał wyjęte to po ci wkładać stare ?
a ile te stare leżały gdzieś tam? były chociaż w oleju? jeśli nie to podejrzewam że wszystkie są kiszka ja bym tam zakładał nowe i odrazu nowy uszczelniacz wałka+nowe gumki zaworów
wtedy masz pewne że oleju nie będzie puszczał
a ile te stare leżały gdzieś tam? były chociaż w oleju? jeśli nie to podejrzewam że wszystkie są kiszka ja bym tam zakładał nowe i odrazu nowy uszczelniacz wałka+nowe gumki zaworów
wtedy masz pewne że oleju nie będzie puszczał
Własnie wyczytałem na jakimś forum ze jak założę stare to może mi obrobić wałek rozrządu, a wiec zakupiłem dzisiaj nowe:) Były po 25zł. sztuka ale po długich negocjacjach poszły za 19zł sztuka Oczywiście gumki nowe i uszczelniacz wałka tylko teraz mam problem, bo nigdzie nie mogę dostać komór wirowych tych mniejszych Nawet na Allegro nie ma masakra normalnie.