[coupe B3] czy pasuje przednia szyba od np sedanów b3 b4??
[coupe B3] czy pasuje przednia szyba od np sedanów b3 b4??
mam zapytanie czy przednia szyba od wersji nie coupe pasuje do coupe? i czy ktoś blisko wrocławia ma taką do opchnięcia??
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
[80b3 1,8] Tak się składa że pracuję w takim warsztacie wymieniającym szyby. A więc chcę rozwiać wasze wątpliwości. Audi 80 b3/b4 szybę czołową ma taką samą, pdobnie jest z szybami bocznymi ale niestety tył już się różni. Jeżeli zaś chodzi o modele coupe to niestety żadna z szyb od coupe nie pasuje do sedana i wice-wersa. W odu rodzajach nadwozi występowały tylko szyby zielone lub zielone z pasem (zielonym albo niebieskim). Nigdy w orginałach nie było szyb białych choć może występują one uniemarkowaych producentów np:Nordglass. Pisząc niemarkowych nie mam na myśli goszych. Zwrot ten oznacza tylko to że Nordgass nigy nie był firmą (ponieważ isnieje stosunkowo niedawno jako Nordglass) sprzedająca swoje wyroby na pierwszy montaż w fabrykach Audi. Acha jeszcze jedno. Czasami nie warto kupować szyb używanych. Piszę to nie dlatego że sprzedaję tylko nowe ale dlatego że często taka szyba ma łuski lub jest mocno porysowana w polu pracy wycieraczek a co za tym idzie w polu widzenia kierowcy. Poza tym element wykończenia tzw ramka po demontażu niefachowym nadaje się tylko do wymiany. Cena nowej szyby z ramką wacha się w granicach 260 PLN. Pozdrawiam