[B3 2.0 AAD] Zmiana silnika pomocy
[B3 2.0 AAD] Zmiana silnika pomocy
Witam!! chce sie dowiedziec jaki silnik podejdzie do mojej audi od innej marki samochodu? VW SEAT? chce znalezc 2.0 ABK od Audi ale ciezko.. jaki 2 litrowy wejdzie bez zadnych przeróbek? mowie oczywiscie o silniku ze skrzynią i cała wiązką z komputerem.. zna sie ktos na tyle zeby mi wymienic silniki o ktore mam pytac?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Z żadnego seata nie podejdzie ci silnik ze skrzynią bo w seatach są zazwyczaj poprzeczne silniki podobnie w większości VW (poza Passatem B5). Sam silnik bez przeróbek też nie podejdzie bo między innymi jest inna miska olejowa która w audi 80 się nie zmieści.
Jeśli dorzucić do tego warunek że elektryka bez przeróbek ma podejść to tylko silniki z Audi 80 wchodzą w grę.
Jeśli dorzucić do tego warunek że elektryka bez przeróbek ma podejść to tylko silniki z Audi 80 wchodzą w grę.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Dochodzi rzeźba mocowania silnika. W B3 masz na stalowych łapach z gumowymi poduszkami a w B4 (podejrzewam, że w Audi A4 też) masz aluminiowe łapy z hydraulicznymi poduszkami. Czyli trzeba coś przerobić by w ogóle umiejscowić silnik. No i potem zabawa ze sterowaniem. ECU, wiązka itp.
Jak już pisano wszystko zależy od twoich możliwości warsztatowych.
Aldi pisze święte słowa. Jak nie masz tego w głowie poskładanego to raczej niemożliwe.
Sam przerabiałem problem włożenia JN
(sam słupek a sterowanie jak z ABK) z B3 do B4. Za warsztat płaciłem i okazało się, że właśnie mocowanie nie pasuje.
Jakby nie było taniej wyjdzie zamiana autka.
Jak już pisano wszystko zależy od twoich możliwości warsztatowych.
Aldi pisze święte słowa. Jak nie masz tego w głowie poskładanego to raczej niemożliwe.
Sam przerabiałem problem włożenia JN
(sam słupek a sterowanie jak z ABK) z B3 do B4. Za warsztat płaciłem i okazało się, że właśnie mocowanie nie pasuje.
Jakby nie było taniej wyjdzie zamiana autka.