Pytanie mam takie, Posiadam Audi 80 Benz-Gaz 2.3 l 5 garowy wielowtryskowy r 92(silnik 94)
w 2002 r został zamontowany do niego gaz.Nie wiem jaki to rodzaj gazu pod kierownica mam jedynie przełącznik z 2 diodami, żadnego wskaźnika,jedynie na butli mogę sprawdzić ilość gazu ale problem jest taki ze pomimo tankowania wskaźnik nadal pokazuje 0.
Auto dopiero co dostałem od dziadka i jest w kiepskim stanie.Pierwsza rzecz do wymiany to butla bo skończył się okres jej ważności.Wiec sprawa wygląda tak, żeby zaoszczędzić pieniążki bo akurat teraz z nimi krucho, a napraw wiele, postanowiłem sam wymienić butle.Trochę poczytałem jak to się robi i nie wydaje się to trudne,ale mam jeden problem.
Znalazłem tutaj na forum butle https://audi80.pl/sprzedam-butla-zbi ... htm#757220 którą chce zakupić, ale jak widać na zdjęciu nie ma tego zaworu? nie wiem jak to się fachowo nazywa,mianowicie chodzi mi o to co u mnie pokazuje stan butli i przesyła gaz z butli do silnika, a nie wiem czy mogę do tej nowej butli założyć ten nazwijmy to "dystrybutor" z mojej starej butli do tej nowej, porostu czy to będzie wszystko razem działać jak powinno.
Do tego problem drugi jest taki że jak wspomniałem wyżej,na tym moim "dystrybutorze"
nie działa ten wskaźnik poziomu gazu w butli.
I teraz moje pytanie. Czy zakładać ten co mam, nawet zepsuty?Czy może kupić nowy sprawny? A jeżeli nowy to jaki model do tej butli z linku, no i oczywiście żeby współgrał z moją instalacją gazową.
Zdjęcia mojej butli i "dystrybutora"