[B4] Reflekory ksenonowe - czy warto ?
[B4] Reflekory ksenonowe - czy warto ?
Witam !
Mój tato także jest właścicielem B4. Ponieważ ma już swoje lata, i wzrok nie domaga u człowieka. Słyszałem o możliwości zamontowania ksenonowych żarówek i reflektorów. Jaka to cena, i jaką widać różnicę ?
Mój tato także jest właścicielem B4. Ponieważ ma już swoje lata, i wzrok nie domaga u człowieka. Słyszałem o możliwości zamontowania ksenonowych żarówek i reflektorów. Jaka to cena, i jaką widać różnicę ?
ja mam w b3 bardzo słabe swiatła jedno swiatło nowe jedno czyszczone i też jest jak nowe a i tak beznadziejne,badałem miernikiem i mam niskie napiecie w instalacji okolo 13v a powinno byc 14 mysle ze to jest tez troche przyczyna,bede szukał w alternatorze,tez myslelem o ksenonach ale za duzy koszt za stare auto,musza byc odzielnie krótkie długie albo soczewki wtedy dopiero mozna myslec o zarówkach ksenonowych
tu jest artykułSkuciok pisze:jak to wygląda od strony legalności taki montaż ksenonów?
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... skipAdnews
coś koło 13V to powinno być, w końcu instalacja ma znaminiowe 12V czyli rzeczywiste około 13,8V to normalne. Także sądzę że na alternatorze nic nie znajdziesz. Jeżeli rzeczywiście chcesz poprawić to o ile nie masz przekaźników to możesz je dodatkowo zamontować, do świateł puścić krótkie kable przez te przekaźniki prosto z aku. Kiedyś tak udało mi się poprawić jasność w fiacie Punto, z tym że tam dzięki przekaźnikom i porządnym kablom udało mi się poprawić napięcie dostarczane do żarówek z 11,5V do 13chlopasek pisze:badałem miernikiem i mam niskie napiecie w instalacji okolo 13v a powinno byc 14 mysle ze to jest tez troche przyczyna,bede szukał w alternatorze,
pilocik69 pisze: kolego chlopasek niestety nic nieda rady zrobic, instalacja w B3 jak i w B4 jest zrobiona bez przekazników stad te spadki napiecia,
Jesteś tego na 100% pewny? Tak było we wszystkich modelach?
A co do artykułu-też już go czytałem i sam sie zastanawiam nad ksenonami ale mam niestety H4, niestety ten artykuł był pisany pod publiczkę i nic nie wyjaśnia, stwierdza tylko że wszyscy są źli, zamiast podać jakieś konkretne szczegóły techniczne
-
- Forum Audi 80
Witam sa zestawy ksenonow pod zarowke H4 montowalem kilka razy te zestawy i powiem ze w naszych samochodach najlepszym rozwiazaniem by byl montaz ksenonow o bialym świetle(4300K), wtedy policja nie bedzie sie tak interesowala naszym oswietleniem. Jesli chodzi o temperatury swiatla, to im wyzsza tym swiatlo staje sie bardziej niebieskie.Jesli ktos ma pytania to odpowiem.Pozdrawiam!