Ja latam na pełnym syntetyku Castrola Edge. i mam nalatane oryginalne 270tys
Oleju weźmie tyle że nie dolewam w okresie wymiany co 15tys.
Drogi skubaniec, ale nie będę żałował dla niuni 8-)
[B4 1,9TDI 1Z] Pytanie o olej silnika
Moje V6 śmiga Tylko na Mobil 1 5w/50 full syntetyk,i nie wiem czego sie boicie przejsc właśnie na full syntetyk,moje drugie audi 2,5 tdi ma przejechane ponad
300 000 i też śmiga na selenii 0w/30 też fulkl syntetyk a co najciekawsze obydwa auta jezdziły wcześmiej na mineralnym,i niema żadnych wycieków ani rozszczelnień.
Do TDI nie zaleca sie stosowania mineralnego olejuw ostateczności 10w/40 ale nie gorszy
[ Dodano: 2007-10-16, 22:06 ]
I teraz napewno nie przejde na jakiś pół syntetyk-tylko full syntetyk
300 000 i też śmiga na selenii 0w/30 też fulkl syntetyk a co najciekawsze obydwa auta jezdziły wcześmiej na mineralnym,i niema żadnych wycieków ani rozszczelnień.
Do TDI nie zaleca sie stosowania mineralnego olejuw ostateczności 10w/40 ale nie gorszy
to odważne ze zmianą oleju na syntetyk z półsyntetyku, zazwyczaj kolejność jest odwrotna i nie inaczej.kamilB4 pisze:Moje V6 śmiga Tylko na Mobil 1 5w/50 full syntetyk,i nie wiem czego sie boicie przejsc właśnie na full syntetyk,moje drugie audi 2,5 tdi ma przejechane ponad
:!: Nigdy :!: w życiu nie odważyłbym się tak zrobić, ale jak kto woli :roll: