Witam. Kupiłem samochód i nie umiem dojść co jest. Jak silnik się rozgrzeje powyżej ok 90stopni to przełącza mi go na jałowym na benzynę. Czasami dzieje się też tak podczas jazdy na stałych obrotach. Wyjechało mi już całą bene;/
Jeszcze jeden problem. Po południu jak oglądałem samochód zapalił bez większego problemu(silnik nie był w ogóle ciepły), lecz na drugi dzień z rana miał problem ruszyć na benie. Zapalił od strzała, lecz po kilku sek. gasł. Na gazie w trybie awaryjnym odpalił.
Dane gazu mogę podać najszybciej w poniedziałek.
Co to może być?
Pozdrawiam.
EDIT:
Obudowa sterownika gazu powinna być zmasowana? Sterownik to Detec Basic DTB01
EDIT:
Po zmasowaniu sterownika przełączył mi się tylko raz na benzynę na trasie 40km, tylko że padał deszcz i temp. nie przekroczyła 90st.
EDIT:
Dzisiaj niestety przy cieplejszej pogodzie problem powrócił. Może ktoś coś podpowiedzieć co z tym zrobić?
[B4 2.0E ABK] Przy wyższej temp. przełącza na benzynę
Można jakiś inny przełącznik zastosować czy w środku jest jakaś elektronika? Myślę o zwykłym przełączniku benzyna/gaz.
[ Dodano: 2012-07-15, 08:08 ]
Odświeżę.
Przy odłączeniu benzyny jest stosowany też elektrozawór czy odłączenie następuje na pompie? Zauważyłem, że podczas jazdy czuć w samochodzie benzyną.
[ Dodano: 2012-07-15, 08:08 ]
Odświeżę.
Przy odłączeniu benzyny jest stosowany też elektrozawór czy odłączenie następuje na pompie? Zauważyłem, że podczas jazdy czuć w samochodzie benzyną.