Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 2.0E ABK] Przy wyższej temp. przełącza na benzynę

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
teko

[B4 2.0E ABK] Przy wyższej temp. przełącza na benzynę

Post autor: teko » 29 cze 2012, 22:57

Witam. Kupiłem samochód i nie umiem dojść co jest. Jak silnik się rozgrzeje powyżej ok 90stopni to przełącza mi go na jałowym na benzynę. Czasami dzieje się też tak podczas jazdy na stałych obrotach. Wyjechało mi już całą bene;/
Jeszcze jeden problem. Po południu jak oglądałem samochód zapalił bez większego problemu(silnik nie był w ogóle ciepły), lecz na drugi dzień z rana miał problem ruszyć na benie. Zapalił od strzała, lecz po kilku sek. gasł. Na gazie w trybie awaryjnym odpalił.
Dane gazu mogę podać najszybciej w poniedziałek.
Co to może być?
Pozdrawiam.

EDIT:
Obudowa sterownika gazu powinna być zmasowana? Sterownik to Detec Basic DTB01

EDIT:
Po zmasowaniu sterownika przełączył mi się tylko raz na benzynę na trasie 40km, tylko że padał deszcz i temp. nie przekroczyła 90st.

EDIT:
Dzisiaj niestety przy cieplejszej pogodzie problem powrócił. Może ktoś coś podpowiedzieć co z tym zrobić?

Awatar użytkownika
Ryfter
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Ryfter » 02 lip 2012, 12:23

Sprawdź czy sterownik Ci się nie jara gdzieś, miałem podobny problem i to była kwestia czasu zanim się stopił i odciął mi na stałe oba paliwa ;) wymiana pomogła ;D

teko

Post autor: teko » 02 lip 2012, 12:31

Sterownik rozebrałem i wszystko w porządku. Zapomniałem dodać, że na przełączniku cały czas pokazuje minimum gazu.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 02 lip 2012, 18:22

podejrzewam przełącznik od gazu może od szwankuje i przełącza na PB lub moze wysterowac na raz pb i lpg.

teko

Post autor: teko » 02 lip 2012, 21:13

Można jakiś inny przełącznik zastosować czy w środku jest jakaś elektronika? Myślę o zwykłym przełączniku benzyna/gaz.

[ Dodano: 2012-07-15, 08:08 ]
Odświeżę.
Przy odłączeniu benzyny jest stosowany też elektrozawór czy odłączenie następuje na pompie? Zauważyłem, że podczas jazdy czuć w samochodzie benzyną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl