witam jak w temacie muszę wyciągnąć całkowicie dach z mojego cabrio i tu pytanie do ludzi którzy to robili gdzie co i jak dokładnie chodzi o rozmieszczenie śrub i jak później wygląda sprawa zakładania i regulacji dachu
P.S Dach manualny
pozdrawiam i czekam na szybą odpowiedz
[B4 cabrio] Demontaż dachu
[B4 cabrio] Demontaż dachu
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2011, 18:54 przez meir, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam taki temat z dachem, poprzedni właściciel zmienił dach i mam wrażenie, że zamontowany jest za bardzo do przodu. Czy te widełki regulacyjne dobiera się doświadczalnie, czy w każdej audi jest taki sam dystans? Cofnąłem dach o ok.2mm, tak by gładko zatrzaski wpadały w ramę szyby. Zrobilem z 200 km i mam wrażenie, że znów jest nieco przesunięty do przodu, bo nie wpada luzno w zamki nad szybą. Jest jakiś 'przepis' na regulację dachu ?:) Nie wiem czy dobrze robię cofając dach, żeby mi się nie zapadł w końcu :D
nie ma żadnego patentu, zostają żmudne regulacje :-| Do regulacji są dwie śruby na dole mocowania dachu do podłogi i poprzez widełki w poziomie jedna śruba. Seryjnie występują 2 grube i jedne cienkie widełki. Niestety czynność trzeba powtarzać kilka razy zanim się to dobrze ustawić. Uwaga: trzeba to robić w 2 osoby, inaczej słabo to wychodzi... Powodzenia