witam jestem nowy na forum jestem w trakcie kupowania audi a4 z tym wlasnie silniczkiem abc i bede chcial zalozyc gas. Wiem ze do tego silnika jest zalecany wtrysk itd...
blosa juz mam ze starego auta, mam tez parownik OMVL nie pamietam jaki to model w kazdym razie do 250KM, regulowac to bede chcial za pomoca miernika AFR (do kupienia na alelgro)
poczytalem troche na forach i wiekszosc ludzi odradza instalacje inne niz sekwencje do tego silnika ale znajomy mial b4 z tym silnikiem i instalacją I gen !! jezdzil nią rok po czym sprzedal ale pod koniec zdarzaly sie wystrzaly. Ma ktos w tym silniku blosa??
jaki byl by koszt kolektora w razie buu ? chodzi o orginalny kolektor od 2.6, nie od 2.8
Pamiętaj o poprawnym, zgodnym z regulaminem i zasadami, nazywaniu tematów. Dziękuję Danek
[A4 2.6 abc] Blos
[A4 2.6 abc] Blos
Ostatnio zmieniony 16 paź 2007, 10:15 przez pawel240, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Błagam koledzy jak nie chcecie mieć kłopotów to nie oszczędzajcie na siłę . Na pewno Twoje oszczędności będą nikłe, bo blos wcale nie jest taki oszczędny jak co poniektórzy twierdzą, a w razie buuuum koszty będziesz miał wyższe niż założenie porządnej sekwencji. Ja rozumiem, że ten spory wydatek na początku (sekwencja) trochę odstrasza, ale oszczędzanie na siłę do niczego dobrego nie prowadzi. Poza tym jak już wspomniałem blos nie jest oszczędny, koszty gazu będą porównywalne z jazdą na benzynie, chyba, że jeździsz tylko w trasy to może trochę mniejsze i to też tylko wtedy jak nie będziesz "butował". A koszty kolektora to możesz sprawdzić na "Alledrogo".
mam blosa juz od jakiegos czasu w toyocie i wiem jak wygladaja te oszczednosci...
przy normalnej jezdzie pali tak jak mixer przy wiekszym butowaniu wciaga troche wiecej ale bez przesady---> "koszty gazu beda porównywalne do jazdy na benzynie"???
niech moze wypowie sie ktos kto ma blosa albo mixer w tym silniku
przy normalnej jezdzie pali tak jak mixer przy wiekszym butowaniu wciaga troche wiecej ale bez przesady---> "koszty gazu beda porównywalne do jazdy na benzynie"???
niech moze wypowie sie ktos kto ma blosa albo mixer w tym silniku
- siwusek216
- Forum Audi 80
Ja nie myslalem o niczym innym jak tylko sekwencja zalozylem i jak narazie zero klopotow tylko leje i jezdze... Moj gazownik o blosie w V6 na plastikowym kolektorze nawet niechcial slyszec (powiedzial ze nie wlozy bo szkoda jego nerwow jak i moich) juz mu wystarczy wrazen z blosem w corado znajomej....