Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Coupe 85 2.0 JS] problem z akumulatorem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
active

[Coupe 85 2.0 JS] problem z akumulatorem

Post autor: active » 16 paź 2007, 15:09

Witam mam taki problem ze wczoraj noajnormalniej chciałem pojechać audicą do sklepu i po przekręceniu kluczyka i próbie odpalenia autka rozrusznik zaczął strzelać jak karabinek ale juz wczesniej go rozbierałem i wiedziałem ze coś bedzie do wymiany bo nie zawsze chciałza pierwszym razem odpalić i byłem przyszykowany na wymiane bendixu albo automatu i dzisiaj wszedłem pod autko w celu sprawdzenia numeru rozrusznika i tak z ciekawosci chciałem zobaczyć czy odpali wsiadam do autka przekręcam kluczyk i kontrolki ledwo wogóle sie świecą ... przekręcam dalej w celu odpalenia i nic , doszczętnie rozładowany akumulator ..wie ktoś o co tu może chodzić ? a jeszcze wczoraj było wszystko ok nawet wskaźnik od akumulatora pokazwyał po przekręceniu kluczyka ze jest 12v jak zawsze a dzis ... prosił bym o pomoc w tym temacie bo nie wiem juz co z tym zrobić

Awatar użytkownika
Organista18
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Organista18 » 16 paź 2007, 16:40

Moim zdaniem poprzez rozrusznik gdzieś ci prąd ucieka, rozrusznik może robić zwarcie... napraw go i wtedy zobacz... 8-)

active

Post autor: active » 16 paź 2007, 18:42

godzine temu wpadłem na lepszy pomysł i na kablach go odpaliłem i ... nagle problem rozrusznika znikł odpalił od pierwszego pare razy pod rząd ... tak ze wina napewno akumulatora ale teraz prawdopodobieństwo ze alternator trzeba sprawdzic bo może nie ładować zabardzo

rozauto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rozauto » 23 paź 2007, 22:12

jak go sprawdzałeś poza silnikiem to nic dziwnego że akumulator ci się rozładował rozrusznik pobiera dość sporo więc naładuj pierw akumulator bo rozładowanego nigdy nie naładujesz alternatorem choć byś jeździł cały tydzień :)

active

Post autor: active » 23 paź 2007, 22:36

dzis mechanik powiedział ze ładowanie jest dobre winaa leży tylko i wyłacznie w akumulatorze ale ładowałem go prostownikiem na noc 2 razy i nic podziała podziała i znowu po nocce lipa :/ mi sie wydaje ze coś go rozładowywuje tylko nie mam pojęcia co ale zauważyłem ciekawą rzecz jak jest rozładowany i rozrusznik jak zaczyna stukać bo nie ma mocy zeby sie rozkręcić to kierunkowskazy zaczynają migać i nie wiem wlasnie czy to jakieś przebicie czy spięcie czy poprostu komputer tak ma w tym audi

pablitto2
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pablitto2 » 12 kwie 2008, 14:51

WITAM!!!!
Mam problem z notorycznie rozładowanym akumulatorem, po przeczytaniu
tematów sprawdziłem pobór prądu w spoczynku i wynosi on 0,22 A [więc za
dużo??], następnie zacząlęm sprawdzać co pożera prąd i okazało się ze po
odłączeniu bezpiecznika nr. 21 zmierzony prąd wynosi 0,02 A. W opisie
bezpieczników znalzłem następujący opis "pompa obiegu, chłodzenie oleju,
diagnoza". Czy spotkał się ktoś z czymś podobnym??? Gdzie może być tam
zwarcie??????

Awatar użytkownika
Canibal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Canibal » 12 kwie 2008, 16:57

pablitto2 pisze:WITAM!!!!
Mam problem z notorycznie rozładowanym akumulatorem, po przeczytaniu
tematów sprawdziłem pobór prądu w spoczynku i wynosi on 0,22 A [więc za
dużo??], następnie zacząlęm sprawdzać co pożera prąd i okazało się ze po
odłączeniu bezpiecznika nr. 21 zmierzony prąd wynosi 0,02 A. W opisie
bezpieczników znalzłem następujący opis "pompa obiegu, chłodzenie oleju,
diagnoza". Czy spotkał się ktoś z czymś podobnym??? Gdzie może być tam
zwarcie??????
kolego czy moglbys nie spamowac w kazdym temaciku tego samego ? w 5 czy 6 tematach wpisales to samo jakby w jednym niebylo mozna tego zrobic ?

farfaraway
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: farfaraway » 06 cze 2009, 13:24

witam
mam problem z akumulatorem, akumulator jest nowy, po podlaczeniu odpalil bezbroblemowo za dwa dni chce odpalic samochod i nie reaguje kontrolki sie nie swieca, jakby akumulator byl rozladowany, czy to mozliwe żeby tygodniowy akumulator rozladowal sie przez jedna noc, jaka moze byc przyczyna prosze o pomoc

Awatar użytkownika
spiczi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: spiczi » 06 cze 2009, 13:48

farfaraway pisze:witam
mam problem z akumulatorem, akumulator jest nowy, po podlaczeniu odpalil bezbroblemowo za dwa dni chce odpalic samochod i nie reaguje kontrolki sie nie swieca, jakby akumulator byl rozladowany, czy to mozliwe żeby tygodniowy akumulator rozladowal sie przez jedna noc, jaka moze byc przyczyna prosze o pomoc
musisz sprawdzić pobór prądu na postoju i napięcie ładowania. Jest opis na forum.

poczytaj tu: https://audi80.pl/all-czy-to-mozliwe ... t25024.htm
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 13:50 przez spiczi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
damian19772
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: damian19772 » 06 cze 2009, 13:50

sprawdz kable moze ci gdzies zwarcie robic i ucieka ci prad i jest zasłaby aby rozruszył samochód i sprawdz alternator czy on ci ładuje akumulator
;-)

farfaraway
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: farfaraway » 06 cze 2009, 14:29

dzieki wielkie ide sprawdzic pobór prądu w spoczynku

okazalo sie , ze akumulator jest kompletnie rozladowany na mierniku pokazuje jakies 2,5V
czy ktos moze mi polecic jak dlugo mam go trzymac podlaczonego do prostownika w tym momencie zaraz po podlaczeniu prostownik wskazuje 2,5A

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl