[Coupe 85 2.0 JS] problem z akumulatorem
[Coupe 85 2.0 JS] problem z akumulatorem
Witam mam taki problem ze wczoraj noajnormalniej chciałem pojechać audicą do sklepu i po przekręceniu kluczyka i próbie odpalenia autka rozrusznik zaczął strzelać jak karabinek ale juz wczesniej go rozbierałem i wiedziałem ze coś bedzie do wymiany bo nie zawsze chciałza pierwszym razem odpalić i byłem przyszykowany na wymiane bendixu albo automatu i dzisiaj wszedłem pod autko w celu sprawdzenia numeru rozrusznika i tak z ciekawosci chciałem zobaczyć czy odpali wsiadam do autka przekręcam kluczyk i kontrolki ledwo wogóle sie świecą ... przekręcam dalej w celu odpalenia i nic , doszczętnie rozładowany akumulator ..wie ktoś o co tu może chodzić ? a jeszcze wczoraj było wszystko ok nawet wskaźnik od akumulatora pokazwyał po przekręceniu kluczyka ze jest 12v jak zawsze a dzis ... prosił bym o pomoc w tym temacie bo nie wiem juz co z tym zrobić
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dzis mechanik powiedział ze ładowanie jest dobre winaa leży tylko i wyłacznie w akumulatorze ale ładowałem go prostownikiem na noc 2 razy i nic podziała podziała i znowu po nocce lipa mi sie wydaje ze coś go rozładowywuje tylko nie mam pojęcia co ale zauważyłem ciekawą rzecz jak jest rozładowany i rozrusznik jak zaczyna stukać bo nie ma mocy zeby sie rozkręcić to kierunkowskazy zaczynają migać i nie wiem wlasnie czy to jakieś przebicie czy spięcie czy poprostu komputer tak ma w tym audi
WITAM!!!!
Mam problem z notorycznie rozładowanym akumulatorem, po przeczytaniu
tematów sprawdziłem pobór prądu w spoczynku i wynosi on 0,22 A [więc za
dużo??], następnie zacząlęm sprawdzać co pożera prąd i okazało się ze po
odłączeniu bezpiecznika nr. 21 zmierzony prąd wynosi 0,02 A. W opisie
bezpieczników znalzłem następujący opis "pompa obiegu, chłodzenie oleju,
diagnoza". Czy spotkał się ktoś z czymś podobnym??? Gdzie może być tam
zwarcie??????
zwarcie??????
kolego czy moglbys nie spamowac w kazdym temaciku tego samego ? w 5 czy 6 tematach wpisales to samo jakby w jednym niebylo mozna tego zrobic ?pablitto2 pisze:WITAM!!!!
zwarcie??????
-
- Forum Audi 80
witam
mam problem z akumulatorem, akumulator jest nowy, po podlaczeniu odpalil bezbroblemowo za dwa dni chce odpalic samochod i nie reaguje kontrolki sie nie swieca, jakby akumulator byl rozladowany, czy to mozliwe żeby tygodniowy akumulator rozladowal sie przez jedna noc, jaka moze byc przyczyna prosze o pomoc
mam problem z akumulatorem, akumulator jest nowy, po podlaczeniu odpalil bezbroblemowo za dwa dni chce odpalic samochod i nie reaguje kontrolki sie nie swieca, jakby akumulator byl rozladowany, czy to mozliwe żeby tygodniowy akumulator rozladowal sie przez jedna noc, jaka moze byc przyczyna prosze o pomoc
musisz sprawdzić pobór prądu na postoju i napięcie ładowania. Jest opis na forum.farfaraway pisze:witam
poczytaj tu: https://audi80.pl/all-czy-to-mozliwe ... t25024.htm
Ostatnio zmieniony 06 cze 2009, 13:50 przez spiczi, łącznie zmieniany 1 raz.
- damian19772
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80