[B4 1Z] Wyciek oleju którego nie umiem zlokalizować
[B4 1Z] Wyciek oleju którego nie umiem zlokalizować
Witam
Mam do Was wielką prośbę - proszę o pomoc w zlokalizowaniu wycieku oleju. Olej skrapla się na połączeniu silnika i skrzyni, ale to nie jest miejsce wycieku, bo wyżej widać że silnik jest mokry po prawej stronie auta (poniżej turbiny) Co ciekawe, cieknie bardziej, jak przegonie auto trochę na wysokich obrotach. Na pewno nie cieknie z pokrywy zaworów, ani spod kolektora dolotowego. Myślałem, że może z uszczelki pod głowicą, ale nigdzie nie widzę wycieku. Spędziłem dziś pod autem jakąś godzinę szukając miejsca wycieku, ale nic nie udało mi się zlokalizować. Bardzo proszę o pomoc i sugestię od czego zacząć
Mam do Was wielką prośbę - proszę o pomoc w zlokalizowaniu wycieku oleju. Olej skrapla się na połączeniu silnika i skrzyni, ale to nie jest miejsce wycieku, bo wyżej widać że silnik jest mokry po prawej stronie auta (poniżej turbiny) Co ciekawe, cieknie bardziej, jak przegonie auto trochę na wysokich obrotach. Na pewno nie cieknie z pokrywy zaworów, ani spod kolektora dolotowego. Myślałem, że może z uszczelki pod głowicą, ale nigdzie nie widzę wycieku. Spędziłem dziś pod autem jakąś godzinę szukając miejsca wycieku, ale nic nie udało mi się zlokalizować. Bardzo proszę o pomoc i sugestię od czego zacząć
Jeżeli chodzi o wymianę tego simera to trzeba zrzucić skrzynię sprzęgło i docisk, wiele roboty z tym nie ma i w miarę szybko to da się zrobić( parę godzin) ale nie jest powiedziane że po wymianie będzie sucho bo możesz mieć wytarty wał i nie uszczelni tego nowy simer.Arteriusz pisze:no własnie jestem swiezo tez po wymnianie,zeby nowego tematu nie pisac to tu sie zapytam, wymieniał ktos moze simering na kole zamachowym? bo mi tedy puszcza sporo oliwy
- ignac112
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Uszczelni uszczelni, tylko o średnicy wewnętrznej ciut mniejszej Ale to taka już poważniejsza prognoza, bo ja myślę, że ten simering ze starości zrobił się jak drewnomody86 pisze:Jeżeli chodzi o wymianę tego simera to trzeba zrzucić skrzynię sprzęgło i docisk, wiele roboty z tym nie ma i w miarę szybko to da się zrobić( parę godzin) ale nie jest powiedziane że po wymianie będzie sucho bo możesz mieć wytarty wał i nie uszczelni tego nowy simer.Arteriusz pisze:no własnie jestem swiezo tez po wymnianie,zeby nowego tematu nie pisac to tu sie zapytam, wymieniał ktos moze simering na kole zamachowym? bo mi tedy puszcza sporo oliwy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
ignac112 pisze:Uszczelni uszczelni, tylko o średnicy wewnętrznej ciut mniejszej
Sam sobie przeczysz :roll: ...daruj sobie takie rady ,bo tylko zamęt siejeszignac112 pisze:Ja się znam na simeringach jak świnia na astronomi, wiadomo, że simeringu mniejszego o 5-10mikrometrów raczej nie znajdziemy, bo przecież takie artykuły są objęte różnymi normami więc mają przecież że określone wymiary