[Audi 80 B3] 1,6 project by LUKASZdiy-- Bandzior style
Pamiętaj ze twoje sprężyny nalatane maja jakieś 300 tys km;)
Porównywałem dziś obok mojej starej 80 która kupił kolega i wychodzi coś koło 40 mm niżej po wysokosci lusterek
napisalem 11-12 cm, bo sam wiesz zę taki pomiar nic nie daje wystarczy ze podłoze opada lub sie wznosi
ps popełniłeś bład w obliczeniach.. jak średnica jest mniejsza o 20 mm to od wysokości odejmujesz 10 mm bo do wysokości liczysz promień czyli z grubsza zgadza sie - 40 mm ale to poczekamy az autko zrobi z 1000 km i sprężyny sie ułoża
Porównywałem dziś obok mojej starej 80 która kupił kolega i wychodzi coś koło 40 mm niżej po wysokosci lusterek
napisalem 11-12 cm, bo sam wiesz zę taki pomiar nic nie daje wystarczy ze podłoze opada lub sie wznosi
ps popełniłeś bład w obliczeniach.. jak średnica jest mniejsza o 20 mm to od wysokości odejmujesz 10 mm bo do wysokości liczysz promień czyli z grubsza zgadza sie - 40 mm ale to poczekamy az autko zrobi z 1000 km i sprężyny sie ułoża
http://img694.imageshack.us/img694/2269/audi90.jpg podobny kolor więc masz wyzwanie <ok>
trochę o sprzęcie założonym:
Spręzyny JAMEX sportsline
Przod -80 mm (katalog 2009)udało sie wyrwac jeszcze w seri progresiw
tył -40 mm progresywne (katalog 2012), w garażu już czekaja -80mm cobra (niestety na tył ciezko o jamexy)
amorki przód skrócone (samodzielnie skracane toczenie, gwintowanie, ponowne hartowane )Koni -30mm niestety są do wersji 2,0 bo do 1,6 nie występuja
amorki tył KYB gazowe
tuleje poliuretan (miekkie) jeszcze nie załozone
Spręzyny JAMEX sportsline
Przod -80 mm (katalog 2009)udało sie wyrwac jeszcze w seri progresiw
tył -40 mm progresywne (katalog 2012), w garażu już czekaja -80mm cobra (niestety na tył ciezko o jamexy)
amorki przód skrócone (samodzielnie skracane toczenie, gwintowanie, ponowne hartowane )Koni -30mm niestety są do wersji 2,0 bo do 1,6 nie występuja
amorki tył KYB gazowe
tuleje poliuretan (miekkie) jeszcze nie załozone
Nie cuduj daj normalnie ori BBS a jak chcesz się bawić w złote kolorki to daj śrubki do złocenia będzie bardzo fajny efekt . Jest dużo ciekawych podróbek BBS i felgi na prawdę kozacko wyglądają nie zawsze trzeba szukać tej najdroższej opcji .LUKASZdiy pisze:środek felgi w kolor nadwozia, ranty złote
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Wymuskane B3 to jest to <ok> Przód aż sie prosi o zderzak z halo, ten bez halo to istne paskudztwo
Świetny wybór <ok> W jaką śerdicę celujesz ? Środek w kolorze nadwozia to świetny wybór, ale złote ranty tu wcale nie pasują, zbyt cygańsko będzie. Polerka bądź chrom to dobra opcjaLUKASZdiy pisze:BBSy idą na przyszły rok, narazie jestem na etapie szukania, wizja taka:
środek felgi w kolor nadwozia, ranty złote
I co roku dawać do prostowania :mrgreen: Jak już się bawić to po całości bez półśrodków <ok>KoralB3 pisze:Jest dużo ciekawych podróbek BBS i felgi na prawdę kozacko wyglądają nie zawsze trzeba szukać tej najdroższej opcji .