Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] 80 2.0 115KM ABK sedan

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
jaś-u
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaś-u » 26 lip 2012, 19:00

dokładnie myślę nad tą samą pastą :-P swoją pochwalę się za jakiś czas..

wydech na totalne lustro?

z tym korkiem nie próbowałem tak u sb więc nie wiem... ale klekocze na gazie tak jak i mi :-P to zawory?

Awatar użytkownika
bialas1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bialas1 » 26 lip 2012, 19:09

Polecam, efekt dużo lepszy niż bez niej ;-)

Można sie przeglądać w nim wiec chyba jest nieźle, mi odpowiada tak jak jest i tak zostanie, jest połysk, 1,5h pracy :-) Może byłoby jeszcze lepiej jakby dać lepszą pastę (np. Autosol) ale nie miałem takiej akurat a w garażu znalazłem Automaxa ;-)

Chyba zawory, niech ocenią lepsi fachowcy bo ja tu tylko sprzątam :-P

Edit:
Wyczytałem, że ABK i NG tak mają.
https://audi80.pl/b4-abk-gasnie-po-o ... t29972.htm
https://audi80.pl/80-b4-20-abk-gasni ... t17988.htm

Dlaczego w taki razie nie gaśnie na gazie?

jaś-u
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaś-u » 26 lip 2012, 23:09

nie mam pojęcia czemu nie gaśnie na LPG ale u mnie jest tak samo :shock: tyle że u mnie nie gaśnie po odkręceniu korka na Pb tylko sie dusi, trzepie ale pali :lol: więc chyba rzeczywiście to norma :-P co do zaworów moje przypuszczenia mi mechanior potwierdził, a że podobnie miałem w poprzednim aucie to mu wierzę :lol:

no ja właśnie nie chce polerować na błysk. niech widzą że to nierdzewka która po tylu latach nadal zdrowa :mrgreen: przymatowiona ale zdrowa :mrgreen: tak lubię

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 12 cze 2013, 14:58

Fajny egzemplarz się Tobie trafił życzę bezawaryjności i powodzenia w kolejnych modach :mrgreen: też chyba sobie wypolerują na pewno fajniej będzie wyglądał :D. Po patrzę co w sklepach mają i poczytam jakie środki do tego najlepsze

pietruszka41
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pietruszka41 » 23 cze 2013, 10:55

Witam, dziwne to troszkę z tym korkiem, u mnie po odkręceniu silnik nie gaśnie tylko troszkę zejdzie z obrotów, ale mimo to dalej w miarę równo pracuje. Audi B4 ABK.

Awatar użytkownika
bialas1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bialas1 » 23 cze 2013, 16:14

Chyba normalne ;-) Poczytałem trochę o tym i problem nie jest już problemem :mrgreen: ABK jest bardzo czułem silnikiem na lewe powietrze i taka reakcja silnika jest normalna.

Narazie Audiola odpukać spisuje się nieźle. W następnym miesiącu postaram ogarnąć sobie zawieszenie (wszystkie tuleje, łączniki, końcówki, poduszki amora, sworznie - Lemforder, amortyzatory przód - Sachs) bo zaczeło stukać co jest irytujące :-o Wymieniałem tuleje tylnej belki która była jeszcze oryginalna, myślę, że jest tak i też z przodem :-P

Z wizualnych rzeczy do nie ma już czarnej dziury nad radiem. Alusy zostały odnowione i pomalowane. Wpadną też parapety (zakupione) pod elektrykę przód. Na zamontowanie czekają również ori halogeny hella w idealnym stanie które wyrwałem w cenie złomu :lol:

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 24 cze 2013, 14:50

Ja również muszę sprawdzić jak to jest z tym korkiem jaka będzie reakcja silnika. Z tego co wyczytałem tutaj na forum to falowanie obrotów może być spowodowane również wadliwym czujnikiem niebieskim co jest przy głowicy idą tam 2 niebieski i szary, bądź trzeba zmienić kąt zapłonu. Nie wiem na pewno muszę to u siebie zrobić więc jak ustąpi mogę dać znać jak jak ktoś będzie zainteresowany

Tomeczek20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tomeczek20 » 17 lip 2013, 12:24

Ładniutki zadbany egzemplarz pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
AUDI;*
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: AUDI;* » 24 lip 2013, 20:41

Śliczna :) i ten kolor cudo!! ;)

Ja u siebie wyrzuciłem emblematy "80" i "2.0" jakoś fajnej się klapa prezentuje od tyłu:) to takie tam moje skromne spostrzeżenie ;)

pozdrawiam....

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 24 lip 2013, 22:48

AUDI;* pisze:Śliczna :) i ten kolor cudo!! ;)

Ja u siebie wyrzuciłem emblematy "80" i "2.0" jakoś fajnej się klapa prezentuje od tyłu:) to takie tam moje skromne spostrzeżenie ;)

pozdrawiam....
Ja również podzielam Twoje zdanie, u siebie też tych emblematów nie mam, ale autko już takie przyszło.

michalnk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michalnk » 24 wrz 2013, 19:18

jasne wnętrze to jest to <ok> <ok> w nocy łanie widać jak jeszcze są jeszcze te tylne lampki w uchwytach :) muszę zapamiętać auto bo może będziesz gdzieś śmigał przez Bliżyn :P

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 24 wrz 2013, 20:47

michalnk, fakt ładniej się prezentuje autko u mnie niestety ciemne ;/

Awatar użytkownika
bialas1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bialas1 » 24 wrz 2013, 23:28

Jasne wnętrze jest fajne jak jest zadbane. Ja miałem w takim stanie, że szkoda gadać. Przetarte, przypalone od papierosów... :-/ A ciemną tapicerkę kupiłem w okazyjnej cenie.

Audi przeszło totalny remont zawieszenia. Wpadły amory Sachsa + osłony i odboje, wszystkie tuleje wahaczy i sanek, łączniki stabilizatora+gumy, poduszki amortyzatorów, końcówki drążków, poduszka skrzyni biegów - wszystko Lemforder, sworznie wahacza - TRW. Na koniec zbieżność + geometria. Prowadzenie poprawiło się w 100% i jestem mega zadowolony i satysfakcja jeszcze większa, bo wszystko robione własnoręcznie ;-) Do tego regeneracja 4 zacisków hamulcowych (+ malowanie na czerwono) i linki hamulca ręcznego + nowy płyn hamulcowy w całym układzie. Po takiej operacji hamulce również odzyskały wigor i mam wreszcie sprawny ręczny :-P

Z wizualnych spraw przede wszystkim wpadły parapety :-D Nie ma już czarnej dziury, kierownica została zmieniona na klasyczną z B4.
Muszę w wolnej chwili odświeżyć trochę temat w zdjęcia bo trochę zaniedbałem 8-)

Awatar użytkownika
smaqosz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: smaqosz » 26 wrz 2013, 08:02

bialas1, o no to patrzę, że praktycznie całą zawiechę robiłeś,ale to już musiałeś miałeś jakieś objawy ? No to szacuneczek, że sam to ogarnąłeś to jest na duży plus dla Ciebie no i kaski zostało w kieszeni więcej :mrgreen: . U mnie póki co jest ok, jedynie miałem problem z pękaniem w lewym kole,ale już ustało znalazła się przyczyna.

To jak masz parapety to tym bardziej wrzuć foteczki jak to wygląda, bo jestem ciekaw no i ile dałeś za nie ?

Awatar użytkownika
bialas1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bialas1 » 23 cze 2015, 13:38

Drgania kierownicy, stukanie na dołkach doprowadzało mnie do szału. Wyleciało wszystko :mrgreen:

Fotki wrzucę przy weekendzie. Parapety skompletowane były z kilku samochodów, ogólnie wyszło chyba ze 150zł z rączkami, nawet dobrze nie pamiętam. Efekt jest zadowalający, odmłodziło to wnętrze.

[ Dodano: 2015-06-23, 13:38 ]
Dawno nic się nie było odświeżenia, Audi pokonuje kilometry i ma się dobrze. Wpadło kilka nowych rzeczy o których napisałem w pierwszym poście. Ostatnio padła nagrzewnica, akurat dobrze, że w taką porę a nie w mróz, wymiana szybka i bez niespodzianek. Grzeje aż miło. Zregenerowane również klapki nawiewów chociaż nie wiem czy można nazwać regeneracją coś czego po prostu nie było. Powróciło zimne/ciepła powietrze oraz dmucha tam gdzie chce a nie wszędzie po trochę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl