Witam, zamontowałem sterownik centralnego zamka do audi b3, wszystko ładnie działa ale tylko wtedy gdy odłączoną mam kostkę z siłownika drzwi kierowcy, gdy jest on podłączony palą się kable od sterownika. centralny zamek sterowany jest jednoprzewodowo, zmiennymi impulsami +,-. Pytanie brzmi jak to rozwiązać?? z rysunku wnioskuje ze należy dolutować rezystor jakiś z tego co mi się wydaje choć nie wiem jaki ten rezystor mam tam przylutować. Daje rysunek jak to wyglada w instrukcji montażu, ten X na ścieżce chyba oznacza rezystora tak?? pozdrawiam i licze na pomoc. rysunek zrobiłem w paint ale przedstawia się identycznie na kartce
Pilot centralnego zamka, potrzebny rezystor??
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Źle podłączony schemat do dup..y miejsce "x" to przecięcie nie rezystor.
Kombinuj obczaj sam schemat to tylko dwa przekaźniki. W stanie spoczynku na przewodzie góra x dół x ma być przejście a w czasie otwierania górny przerwa dolny dostaje masę w czasie zamykania górny przerwa dolny plus. ( albo odwrotnie masa to zamykanie a plus otwieranie nie pamiętam) ale przerabiałem to już niejednokrotnie.
Kombinuj obczaj sam schemat to tylko dwa przekaźniki. W stanie spoczynku na przewodzie góra x dół x ma być przejście a w czasie otwierania górny przerwa dolny dostaje masę w czasie zamykania górny przerwa dolny plus. ( albo odwrotnie masa to zamykanie a plus otwieranie nie pamiętam) ale przerabiałem to już niejednokrotnie.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Aby w 80 założyć sterowanie centralnym musisz zrobić układ przełączający na przekaźnikach. Potrzebujesz dwa przekaźniki, każdy ze stykiem NC i NO (normal close i normal open). Zaznaczony na schemacie przewód sygnałowy do centralnego przecinasz i wpinasz w niego układ na przekaźnikach.
[ Dodano: 2012-07-27, 12:50 ]
Oto foto:
[ Dodano: 2012-07-27, 12:51 ]
Mam nadzieję że pomogłem
[ Dodano: 2012-07-27, 12:50 ]
Oto foto:
[ Dodano: 2012-07-27, 12:51 ]
Mam nadzieję że pomogłem
DokładnieJarewa pisze:"x" to przecięcie nie rezystor.
focuss, Schemat który przedstawiłeś jest bardzo przejrzysty i czytelny.
Miejsce zaznaczone krzyżykiem należy przeciąć.... jest to master idący do siłownika w drzwiach kierowcy (zielony z paskiem)
[ Dodano: 2012-07-27, 20:58 ]
manfred19, Sterownik który posiada kolega focuss, nie potrzebuje żadnych dodatkowych przekaźników.
godzine po tym jak napisalem ten temat zaiskrzył w głowie pomysł właśnie ze to pewnie jest przecięcie kabla a nie zaden rezystor , przekombinowałem, a rozwiązanie najprostsze jakie może być , schemat powinien być bardziej czytelny albo opisany, wtedy nie byłoby tematu , Troszkę 'odparuje' i ide do garażu to poprawić .