kolego czy ty uwazasz ze po jakims malym i nawet kilkakrotnym zwarciu akumulator bedzie nadawal sie na zlom? to sie mylisz i to bardzo a jesli zwarcie jest krotkie to go rozladuje owszem ale po jakis tam czasie aku jest w stanie nabyc sam sobie tyle pradu aby uruchomic silnik wiaze sie to z pogoda jest cieplo a pewnie wiesz kolego ze jesli nawet zwykla baterie w domu po rozladowaniu polozysz na kaloryfer na pare minut to bedzie dzialac przez jakis tam krotki czas tak samo ma akumulator
[ Dodano: 2012-08-04, 17:33 ]
a i dodajac zwarcie przy rozruszniku tez jest zecza prozaiczna i latwa do sprawdzenia
[B4 1Z] silnik gaśnie w nieoczekiwanych momentach
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Dzięki za rady nie było mnie chwilę wyjazdy weekendowe, muszę szukać do bólu a na dzień dzisiejszy bez zmian zacznę drążyć temat pozdrawiam.
[ Dodano: 2014-02-05, 23:02 ]
Gaśnięcie silnika powodował przekaźnik 219. Podstawowa sprawa zawsze zaczynać od: 1-bezpieczników 2-przekaźników 3-czujników. Jeśli 1.9 TDI gaśnie to wina jest przekaźnika 219. O mały włos ten przekaźnik skurwiel mnie do piachu nie posłał.
[ Dodano: 2014-02-05, 23:02 ]
Gaśnięcie silnika powodował przekaźnik 219. Podstawowa sprawa zawsze zaczynać od: 1-bezpieczników 2-przekaźników 3-czujników. Jeśli 1.9 TDI gaśnie to wina jest przekaźnika 219. O mały włos ten przekaźnik skurwiel mnie do piachu nie posłał.