[sprzedawca] forumowicz duo
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
heh, jeden napisał i nagle wszyscy nie polecają, nie rozumiem takiego zachowania...
sorry ale smsy to piszą sobie dzieci w szkole, ma się jakąś sprawe to się dzwoni, ja czy coś brałem, czy potrzebowałem się czegoś dowiedzieć to Duo prawie zawsze odbierał, a jak nie to dzwoniłem później i dało się, może trzeba go przypilnować z wysyłką ale kto z nim rozmawiał przez telefon albo go zna osobiście to wie, że Duo do interesów jest taaaki ziom <ok> i idzie z nim pogadać, dogadać się, nie owija w bawełne, jak komuś faktycznie na czymś zależy to trzeba się przypominać, pilnować wysyłki paczki itp. każdy ma też życie osobiste i nie wszyscy żyją ze sprzedaży ludziom z forum, co nie którzy chyba tego nie rozumieją, a jak się raz napisze i po tygodniu czy dwóch nagle przypomina sobie o paczce i dopiero wtedy się do niego odzywa to nie dziwne że trzeba czekać i miesiąc najlepiej zwalić na druga osobe... przykre to ale prawdziwe
sorry ale smsy to piszą sobie dzieci w szkole, ma się jakąś sprawe to się dzwoni, ja czy coś brałem, czy potrzebowałem się czegoś dowiedzieć to Duo prawie zawsze odbierał, a jak nie to dzwoniłem później i dało się, może trzeba go przypilnować z wysyłką ale kto z nim rozmawiał przez telefon albo go zna osobiście to wie, że Duo do interesów jest taaaki ziom <ok> i idzie z nim pogadać, dogadać się, nie owija w bawełne, jak komuś faktycznie na czymś zależy to trzeba się przypominać, pilnować wysyłki paczki itp. każdy ma też życie osobiste i nie wszyscy żyją ze sprzedaży ludziom z forum, co nie którzy chyba tego nie rozumieją, a jak się raz napisze i po tygodniu czy dwóch nagle przypomina sobie o paczce i dopiero wtedy się do niego odzywa to nie dziwne że trzeba czekać i miesiąc najlepiej zwalić na druga osobe... przykre to ale prawdziwe
Ale nie rozumiem po co go bronisz?
Tak, i co? Będę dzwonił co chwilę i wydam "drugie" tyle na telefony.PuSzEk pisze:jak komuś faktycznie na czymś zależy to trzeba się przypominać, pilnować wysyłki paczki i
Pewnie nie tylko ludziom z forum.PuSzEk pisze:nie wszyscy żyją ze sprzedaży ludziom z forum
No jak się np. napisze, że paczka wysłana, to po co się przypominać, a potem nie dochodzi drugi, trzeci tydzień, miesiąc, no to się trzeba odezwać jak jest coś nie tak.PuSzEk pisze:jak się raz napisze i po tygodniu czy dwóch nagle przypomina sobie o paczce i dopiero wtedy się do niego odzywa to nie dziwne że trzeba czekać i miesiąc
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Puszek, mnie w sumnie nie obchodzi to co napisales ale, po pierwsze jak ktos sam sie do mnie zglasza ze chce mi sprzedac to co chce kupic, potem sie ze mna umawia i pisze mi ze wysle paczke nastepnego dnia a potem tego nie robi, nie ma zadnego tlumaczenia, mimo ze na forum sie pojawia, pisze sobie posty, moje wiadomosci czyta i ma to w dupie. I nie musze nikomu wydzwaniac i przypominac ze ma mi wyslac paczke, bo sam powinien o tym swiecie pamietac, jak ma z tym problem to niech idzie sprzedawac grzyby przy E77.
Kazdy ma jakies problemy i cos moze wypasc, ale nie perfidne oszustwo i klamanie w oczy, ja gdybym mial jakis problem, napisal bym do czlowieka ze nie moge wyslac bo to to i tamo lub ze sie wysylka opozni z tego i tego powodu. Jesli natomiast kogos robi sie perfidnie w balona taka opinia wlasnie wychodzi.
Co do pisania wszystkich na raz, ja czekalem dlugo, pisalem, zero odzewu.
A ze ktos odswiezyl ten post i sobie przpomnialem to sobie wlasnie pisze. I to moja sprawa. nareczka;D
Kazdy ma jakies problemy i cos moze wypasc, ale nie perfidne oszustwo i klamanie w oczy, ja gdybym mial jakis problem, napisal bym do czlowieka ze nie moge wyslac bo to to i tamo lub ze sie wysylka opozni z tego i tego powodu. Jesli natomiast kogos robi sie perfidnie w balona taka opinia wlasnie wychodzi.
Co do pisania wszystkich na raz, ja czekalem dlugo, pisalem, zero odzewu.
A ze ktos odswiezyl ten post i sobie przpomnialem to sobie wlasnie pisze. I to moja sprawa. nareczka;D
Skoro dzwoni się po 10-15 razy dziennie i nie odbiera i nie oddzwania to pisze sms'a .... ale niestety echoPuSzEk pisze: sorry ale smsy to piszą sobie dzieci w szkole
a w jaki sposób można kogoś kto nie odbiera telefonu nie odpisuje na wiadomosci i sms'y przypilnować?PuSzEk pisze: może trzeba go przypilnować
PuSzEk pisze:ilnować wysyłki paczki itp
W obu przypadkach otrzymałam informację że paczka została wysłana i otrzymałam nawet nr nadania który nigdy nie istaniał a paczki po dziś dzień nie doszły
Skoro Duo nie ma głowy do interesów to może niech ludzi w balona nie robi .... Kiedy chce to telefon odbiera jak nie chce nie odbiera.
Ja NIE POLECAM
Ja długo zwlekałam z napisaniem opinii ... ale tak jak napisał przedmówca że temat się odświeżyl to napisałam swoje doświadczenia z forumowiczem.
-
- Audi 80 Klub
- PuSzEk
- Forum Audi 80
no właśnie i to jest podstawowy błąd, że każdy czeka.. bo może sie okazać że trafiliście w taki okres że wyszło jak wyszło, lepiej takie rzeczy od razu pisać, a nie czekać miesiąc dwa a później miec wytłumaczenie, że napisałem/am bo ktoś pierwszy napisał :roll: nie bronie Duo ale stwierdzam w moim odczuciu jak to jest, nie piszecie kompetentnie jak wyglądała sytuacja z wysyłka i czekaniem na paczke, napisałem ogólnie jak to mogło wyglądać.. jak widać jednym się udaje, drugim nie i takie życie... ale słowo oszustwo/oszust to chyba jest tu nie na miejscu :roll:
no jeszcze nie słyszałem zeby łukasz kogos oszukał, sa opóznienia, czasem brak kontaktu ale chyba nikomu pieniedzy nie ukradł, tak???? jaki znowu oszust??
troche u niego juz zakupów zrobiłem i nie było nigdy problemów. czasem czekałem 2 dni, raz czekałem 2 tyg, ale tylko dlatego ze paczka była osobiscie dostarczona...
nie bwie sie w sms, pw czy inne. jest telefon podany to dzwonie. nie odbiera rano to dzwonie po południu ..... prosta sprawa.
troche u niego juz zakupów zrobiłem i nie było nigdy problemów. czasem czekałem 2 dni, raz czekałem 2 tyg, ale tylko dlatego ze paczka była osobiscie dostarczona...
nie bwie sie w sms, pw czy inne. jest telefon podany to dzwonie. nie odbiera rano to dzwonie po południu ..... prosta sprawa.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
No ja mam różne doświadczenia (jak widać na poprzedniej stronie) bo jedną transakcję zrobił mi migiem dosłownie a na drugą czekam już 2 tydzień.
Ale jak pisałem - afery nie robię bo może chłopak ma gorący okres albo jest po prostu na urlopie (wchodzi se na forum ale może z koma albo gdzieś na wakacjach z lapa itp) - różnie w życiu bywa.
W sumie wystarczyło by info to kontrahentów co się dzieje i by nie było zamieszania.
Ale jak pisałem - afery nie robię bo może chłopak ma gorący okres albo jest po prostu na urlopie (wchodzi se na forum ale może z koma albo gdzieś na wakacjach z lapa itp) - różnie w życiu bywa.
W sumie wystarczyło by info to kontrahentów co się dzieje i by nie było zamieszania.
-
- Audi 80 Klub
PuSzEk, a to w jakim celu nieodbiera telefonow nie odpisuje na PW na SMS-y?? Albo w jakim celu mowi ze paczke wyslal a wcale nie wyslal?? Jak ktos chce cos kupic na forum to wtedy Duo potrafi PW napisac ze u niego najlepsza oferta jest na calym forum. Jak dobrze ze ktos ten temat zalozyl bo przeczytalem sobie opinie o Duo i na szczescie nie zakupilem u niego nic. Nie mam wiecej nic do dodania na jego temat. Kreci i kombinuje i tyle. Puszek ja juz wiecej nie mam zamiaru nic odpisywac na ten temat> Swoja opinie wyrazilem. Dobranoc i nie polecam.
koziolmc60 pisze:przeczytalem sobie opinie o Duo i na szczescie nie zakupilem u niego nic.
to po 4UJ mu dupe obrabiasz???koziolmc60 pisze:Swoja opinie wyrazilem. Dobranoc i nie polecam.
[ Dodano: 2012-08-07, 10:24 ]
staram sie byc obiektywny a nie obrazam kogos na podstawie doswiadczen innych osób.
sagem, szkoda ze wczesniej nie widziałem twojego ogłoszenia bo mam taką przejsciówke na sprzedaz...
a u mnie jak na razie same Pozytywy :mrgreen:
Pozdro i majty luzniej
- antares2000
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Podzielam opinie wielu moich przdmówców i NIE POLECAM forumowicza Duo. NIERZETELNY, NIEKONSEKWENTNY, NIESŁOWNY, KRĘTACZ. Mimo, że ma 28 lat jego zachowanie nacechowane jest gówniarzerią. Posiada lekceważący stosunek nie tylko do mnie ale z tego co czytam dla wielu kolegów z forum też. Nie liczy się z innymi. Totalny brak szacunku, zachowanie godne egocentryka.... Mógłbym w tym miejscu nic tylko skopiować i wkleić wiele opisów kolegów z forum z którymi się utożsamiam. Przez forumowicza Duo zostałem postawiony w podobnej sytuacji. Kompletna żenada.... Jeszcze raz na koniec... NIE POLECAM
bo z tego co widac to jak jestes znajomym to pewnie jest ok, ale jak jestes obcy to ma cie w doopie. Mysli ze tylko on ma wszystkie graty i kazdy bedzie bral od niego jeszcze z ukłonami wielkimi i podziekowaniami. A tu jedno wielkie hamstwo, zreszta widac to po jego wypowiedziach na forum, wszelkie komentarza sa takie jakby on tu byl najwazniejszy i mysli ze tak jest, zreszta "wladza" tez tak pewnie mysli skoro jeszcze tutaj urzeduje.
ten post i tak pewnie wyladuje w koszu bo sa rowni i rowniejsi, ale dla mnie to malo wazne... jeszcze pomnik mu zrobcie na klubie.
zanim usuniecie tego posta to sie zastanowcie i przeczytajcie w jakim stylu wypowida sie na forum, chyba ze tego nie widzicie. dobrze ze jest taki temat, przynajmniej ludzie moga sie wypowiedziec, tzn ci co maja odwage.
antares2000 popieram
ten post i tak pewnie wyladuje w koszu bo sa rowni i rowniejsi, ale dla mnie to malo wazne... jeszcze pomnik mu zrobcie na klubie.
zanim usuniecie tego posta to sie zastanowcie i przeczytajcie w jakim stylu wypowida sie na forum, chyba ze tego nie widzicie. dobrze ze jest taki temat, przynajmniej ludzie moga sie wypowiedziec, tzn ci co maja odwage.
antares2000 popieram
- PuSzEk
- Forum Audi 80
ale po co taka agresja i słownictwo na jego osobe? przecież do cholery jasnej jak wam się nie podobają/podobały jego posty, słownictwo i widzieliście negatywne wpisy innych użytkowników to po ch*j jeden z drugim zawraca mu i sobie dupe i później płacze... :roll: a na końcu miesza z błotem, obraża, może co nie którzy niech się zastanowią nad treścią swoich postów w tym temacie, bo chyba intelektualnie nie dojrzali do swojego wieku... ten temat nie powstał wczoraj czy tydzień wcześniej, więc nie ogarniam waszych argumentów... temat rzeka, więc ja kończe dyskusje z wami, jak sobie pilnujecie tak macie, jak wy tak się odnosiliście do niego przez telefon czy w inny sposób to ja się nie dziwie, że was olał i tak samo bym zrobił
Niech Duo się wypowie na ten temat, Pozdro
Ktoś ci płaci za to co piszesz?PuSzEk pisze:ale po co taka agresja i słownictwo na jego osobe? przecież do cholery jasnej jak wam się nie podobają/podobały jego posty, słownictwo i widzieliście negatywne wpisy innych użytkowników to po ch*j jeden z drugim zawraca mu i sobie dupe i później płacze... a na końcu miesza z błotem, obraża, może co nie którzy niech się zastanowią nad treścią swoich postów w tym temacie, bo chyba intelektualnie nie dojrzali do swojego wieku... ten temat nie powstał wczoraj czy tydzień wcześniej, więc nie ogarniam waszych argumentów... temat rzeka, więc ja kończe dyskusje z wami, jak sobie pilnujecie tak macie, jak wy tak się odnosiliście do niego przez telefon czy w inny sposób to ja się nie dziwie, że was olał i tak samo bym zrobił
Przecież, jak dużo osób pisze, że zrobił je w konia, to coś w tym jest. Mnie zrobił identycznie około 3 lat temu - nie chce mi się więcej na ten temat pisać, bo już kiedyś pisałem - wpłaciłem za coś prawie 200 zł i koło miesiąca czekałem na wysłanie paczki z zapewnieniem od razu, że została wysłana - nie wiem czy w tym temacie, czy w innym.
Ja po prostu to widzę tak - gościu handluje rzeczami i ma w d**ie kto to od niego kupi, bo ma rarytasy, tak więc i tak ktoś to weźmie, a to, że "połowa" osób będzie niezadowolona z usługi, to go to j**ie.
cóż ja moge powiedzieć, staram się zawsze jak najlepiej, ale nie zawsze wychodzi tak jakbym sam tego chciał i jakby życzyli sobie inni - nikt nie jest idealny, a życie różne filge płata. Kilka osób nie zadowolonych raz na jakiś czas przy tej ilości części które sprzedaję to i tak na prawdę kropla w morzu, więc chyba tragedii z moją skromną osobą nie ma. Ci co mnie znają osobiście, albo kupili coś ode mnie kilka razy tak naprawdę to zawsze wracają więc chyba nie jest tak, że ..
Za nie wiadomo kogo to się mają Ci, którzy nie mieli w ogóle ze mną do czynienia, a mają najwięcej do powiedzenia, ich pozdrawiam przede wszystkim, a nawiasem mówiąc to możecie być pewni, że o wiele częściej to ja czekam na hajs za wysłane części i to nie raz tygodniami, a na części od kolegów z tego czy innych for też. Dla przykładu w tym tygodniu dotarły do mnie 2 paczki ( zapłacone z góry ) - na jedną czekałem ponad miesiąc, na drugą ponad 2 tygodnie, czy narobiłem dymu ? nie bo wiem jak czasem bywa. I wcale nie mam pretensji do ludzi i nie odbieram tego jako brak szacunku wymierzony konkretnie do mojej osoby. Dlatego, jeżeli ktoś czekał na opóźnioną paczkę to serdecznie za to przepraszam - wynikało to apewne to z różnych powodów, ale na pewnie nie z tego ze mam kogokolwiek jak to sugerują ( nie moi ) koledzy wyżej "gdzieś" lub uważam siebie za nie wiadomo kogo. Do durnych komentarzy co poniektórych nie mam pretensji, bo wiem, że to jest forum i zawsze znajdą się tacy co nie mają co robić wieczorami i lubią sobie "popisać" - tym życzę aby na swojej drodze życia spotkali choć raz jakąś ładną dziewczynę i zajęli się wreszcie czymś konstruktywnym
Marcin_89 pisze:gościu handluje rzeczami i ma w d**ie kto to od niego kupi, bo ma rarytasy, tak więc i tak ktoś to weźmie, a to, że "połowa" osób będzie niezadowolona z usługi, to go to j**ie.
Za nie wiadomo kogo to się mają Ci, którzy nie mieli w ogóle ze mną do czynienia, a mają najwięcej do powiedzenia, ich pozdrawiam przede wszystkim, a nawiasem mówiąc to możecie być pewni, że o wiele częściej to ja czekam na hajs za wysłane części i to nie raz tygodniami, a na części od kolegów z tego czy innych for też. Dla przykładu w tym tygodniu dotarły do mnie 2 paczki ( zapłacone z góry ) - na jedną czekałem ponad miesiąc, na drugą ponad 2 tygodnie, czy narobiłem dymu ? nie bo wiem jak czasem bywa. I wcale nie mam pretensji do ludzi i nie odbieram tego jako brak szacunku wymierzony konkretnie do mojej osoby. Dlatego, jeżeli ktoś czekał na opóźnioną paczkę to serdecznie za to przepraszam - wynikało to apewne to z różnych powodów, ale na pewnie nie z tego ze mam kogokolwiek jak to sugerują ( nie moi ) koledzy wyżej "gdzieś" lub uważam siebie za nie wiadomo kogo. Do durnych komentarzy co poniektórych nie mam pretensji, bo wiem, że to jest forum i zawsze znajdą się tacy co nie mają co robić wieczorami i lubią sobie "popisać" - tym życzę aby na swojej drodze życia spotkali choć raz jakąś ładną dziewczynę i zajęli się wreszcie czymś konstruktywnym