I jak to juz kilka razy widziałem temat bez zakonczenia Man nadzieje ze zezlomowales to autko.
[ Dodano: 2012-08-09, 15:13 ]
A zeby nie otwierac nowego tematy i nieprowokowac adminow chcialbym ten temat popchnać w inna strone...
[ Dodano: 2012-08-09, 15:17 ]
JESTEM NIESZCZESLIWYM posiadaczem 2.3 ng i chciałbym prosic o pomoc wszystkich dobrych ludz którzy potrafią poskromic ten silniczek... prosze pomóżcie a obiecuje opisac wszysko a przede wszystkim zakonczyc temat jak nalezy czyli znalesc przyczyne
[B4 2.3 NG] Gasnie i wariuja obroty na LPG
Mam dokładnie ten sam problem, parownik był regenerowany więc jest jak nówka, filtr gazu oczywiście nowy, 2 miesiące temu wymieniałem palec, filtr powietrza, świece, uwierz mi że to dopiero początek problemów też kiedyś miałem tak jak ty, teraz co 5 min wskakuje na 1300 obr lub więcej albo przygasa, wszystko co gumowe dokładnie uszczelniłem, czyścilem silnik krokowy od powietrza, sprawdzałem słynny czujnik temperatury i wszystko jest ok, najczęściej wchodzi na wysokie obroty podczas hamowania silnikiem. Jeżeli rozwiążesz problem daj znać co było nie tak bo ja już nie mam siły.
-
- Forum Audi 80
Problem rozwiązany, nieszczelne gumy uszczelnione, krokowiec wyczyszczony, kabelki doprowadzone do porządku lecz kluczowe okazało się brak benzyny, po zatankowaniu autko śmiga perfekcyjnie, na gazie obroty trzyma pięknie jak i na PB, jeżeli ktoś ma takie problemy na PB to podejrzewam że coś nie tak z ciśnieniem, skoro u mnie po zatankowaniu PB jest elegancko.