[B4 1.9 TDI 1Z] - Silnik nie odpala - terkot kostki (wideo)
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
- rodzynek87
- Forum Audi 80
Witam ,miałem podobny problem terkoczący n75 pomógł mi ten artykuł ,na razie wszystko śmiga http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
Jak śmiga to fajnie, a co do n75 to nie ma się co przejmować niektóre tak mają może ze starości... nie jest to na pewno "usterką" tegoż zaworka.adech pisze:Witam ,miałem podobny problem terkoczący n75 pomógł mi ten artykuł ,na razie wszystko śmiga http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Odłącz sobie wtyczkę od nastawnika ,przy włączonym zapłonie ,to zrozumiesz 8-) W przypadku potencjometrycznego ,brak styku na ścieżkach i nie odpali ,tylko terkocze .W indukcyjnym to samo ,tyle że nie ma na szczęście żadnych ścieżekjanuszbin pisze:nie bardzo rozumiem co ma wspólnego terkoczący N75 z czyszczeniem nastawnika...?!
-
- Forum Audi 80
Witam! Jestem niejako winny podsumowania mojego problemu gdyż udało się go rozwiązać!
A już na pewno jestem winny wielkie wielkie podziękowania dla MUNIORa, bo dzięki jego doświadczeniu i trafnej diagnozie wreszcie moja audica pali bez żadnego problemu i to już od prawie pół roku.
Nie dość tego auto jest 2x mocniejsze i wreszcie można poczuć te standardowe 90 koni. Chociaż miałem ponad 200 km do Lubartowa to opłacało się pojechać, bo straciłem wcześniej dużo kasy i nerwów na pseudo specjalistów...
Jeszcze raz serdeczne dzięki i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku!
Pozdrawiam!
A już na pewno jestem winny wielkie wielkie podziękowania dla MUNIORa, bo dzięki jego doświadczeniu i trafnej diagnozie wreszcie moja audica pali bez żadnego problemu i to już od prawie pół roku.
Nie dość tego auto jest 2x mocniejsze i wreszcie można poczuć te standardowe 90 koni. Chociaż miałem ponad 200 km do Lubartowa to opłacało się pojechać, bo straciłem wcześniej dużo kasy i nerwów na pseudo specjalistów...
Jeszcze raz serdeczne dzięki i życzę wszystkiego dobrego w nowym roku!
Pozdrawiam!