[A4 b5 1Z] Szary zeciorek. Sprzedam, 7500zł.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Tak tak przez 17 lat nie wyszło a wyjdzie za 2 dni, chyba że podajesz jako przykład swoje b3?? :lol: :lol: :lol:pawelrybak15 pisze:Hehe, narazie tylko tyle, a za niedługo powyłazi na dachu, drzwiach i gdzie tylko popadnie <ok>trepek pisze:W moim samochodzie jedyny kawałek rdzy to po wewnętrznej stronie maski, tam gdzie lewa wycieraczka brudzi płynem ze spryskiwaczy.
Pozdro
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie, pomyliłeś się, jako przykład posłużyć może mojego ojca C5 <rotfl>wampir1988 pisze:Tak tak przez 17 lat nie wyszło a wyjdzie za 2 dni, chyba że podajesz jako przykład swoje b3?? :lol: :lol: :lol:pawelrybak15 pisze:Hehe, narazie tylko tyle, a za niedługo powyłazi na dachu, drzwiach i gdzie tylko popadnie <ok>trepek pisze:W moim samochodzie jedyny kawałek rdzy to po wewnętrznej stronie maski, tam gdzie lewa wycieraczka brudzi płynem ze spryskiwaczy.
Pozdro
Kupione w 2008r miało tylko jednego malutkiego parcha na dachu w takim miejscu że nie da się tam ani obić, ani obetrzeć, lakier nieuszkodzony a pod spodem rdza <zly>
Teraz jest tego o wiele więcej i pewno za niedługo będą dziury na wylot <ok>
Szkoda, że ojciec z resztą rodzinki wyjechał dziś nad morze, bo bym zapodał foty jak to u niego wygląda
W mojej B3ce było trochę rdzy, ale nie było jej ani grama na dachu, za to u ojca pełno jej właśnie na dachu, była też na drzwiach (już usunięta), oraz nadkolach.
Pozdro
P.S. Ojcowe C5 to rocznik 1999 więc młodsze niż Trepkowy "bazyl" a już rdzewieje jak wściekłe. Po prostu po skończeniu produkcji B4 przestali się przykładać do jakości i trwałości, tak jak Trepek wspomniał parę stron wcześniej zaczęli stosować gorsze lakiery, słabszy ocynk i efekty tego można zobaczyć na sporej liczbie C5 (prócz ojcowej widziałem już kilkanaście z podobnymi objawami) a także na B5.
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
To prawda, zdjąłem dzisiaj plastikową osłonę progu i stan lakieru duuuużo gorszy niż to, co widziałem w czarnej b3 (gdzie z jednej strony były dosłownie 3 ogniska rdzy 1x1 cm a z prawej zero). U mnie tragedii nie ma w samochodzie bo powierzchownie tylko parę miejsc rudej jest no ale mój samochód ma 17 lat a czarna miała 25 lat...pawelrybak15 pisze:Po prostu po skończeniu produkcji B4 przestali się przykładać do jakości i trwałości, tak jak Trepek wspomniał parę stron wcześniej zaczęli stosować gorsze lakiery, słabszy ocynk
Trochę gówniane są b5'tki, mają dużo zalet w porównaniu do b3/b4 ale to już nie to.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Takie czasy nastały, podobnie jest ze sprzętem Rtv Agd co 5 lat wymiana na nowy. Po co Audi ma produkować samochód, którym ludzie będą jeździć 20 lat bez większych napraw. Kumpel kupił teraz C5 97 rok na 100% nie bita i gdzie niegdzie ma parchy. Nie twierdzę, że B4 czy B3 są najlepsze. Po prostu wszystkie marki kiedyś bardziej się przykładały do jakości a B5 jest dobrym autem, ale wyprodukowanym już nie aż tak solidnie jak starsze modele. Zresztą B5 w porównaniu do B8 jest po prostu rewelacyjne pod wzgędem jakości wykonania i trwałości.pawelrybak15 pisze:Wspomniałem coś o swoim samochodzie oprócz tego, że jest TECHNICZNIE w porządku ?
Mam na myśli ogół B3/B4 że jest to o wiele ładniejszy i trwalszy samochód niż jakakolwiek B5 i nowsze ...
Wszystko na tematgunia256 pisze:
Takie czasy nastały, podobnie jest ze sprzętem Rtv Agd co 5 lat wymiana na nowy. Po co Audi ma produkować samochód, którym ludzie będą jeździć 20 lat bez większych napraw. Kumpel kupił teraz C5 97 rok na 100% nie bita i gdzie niegdzie ma parchy. Nie twierdzę, że B4 czy B3 są najlepsze. Po prostu wszystkie marki kiedyś bardziej się przykładały do jakości a B5 jest dobrym autem, ale wyprodukowanym już nie aż tak solidnie jak starsze modele. Zresztą B5 w porównaniu do B8 jest po prostu rewelacyjne pod wzgędem jakości wykonania i trwałości.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt: