wiem widziałem, jest ale raz, że nie po Polsku, a dwa dość chaotyczne to foto story, do tego nie ma pokazane co trzeba skrócićPieterB pisze:na pierwszej stronie jest link zamieszczony przez IC69 gdzie jest krótki opis jak to zamontować.PuSzEk pisze:fajnie, jakby ktoś dokładniej opisał foto story jak rozebrać to wszystko, założyć i co trzeba konkretnie przyciąć, bo doczytałem że sprężynke się skraca, jakiś plastik?troche magia z rzeźbieniem :mrgreen:
---Zakup grupowy- short shifter taki jak 034motorsport---
- PuSzEk
- Forum Audi 80

- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
Dokładnie. Każdy człowiek o IQ powyżej sumy rozmiarów obu swoich butów jest w stanie zaczaić jak to zrobić, ale jeśli jest ostrożny jak ja - to i tak zadzwoni do DeSa przed cięciemDeS pisze:Nie trzeba skracać drążka. Jedyne co trzeba zrobić to skrócić plastykową tulejkę nad sprężyną i pod zegerem żeby umożliwić pracę drążkowy w kierunkach góra dół.
Atlas został to tak jak jest i w dodatku skrócił drążek - jego wola.
Ja uciąłem tulejkę, a po przymiarce dołożyłem ucięty kawałek i skręciłem go trytytką, bo stwierdziłem, że nie chcę by gałka ruszała się góra-dół jak w serii.
Fajna jest mina starego wyjadacza audi, który przeparkowywał moje audi
- DeS
- Audi 80 Klub

- Imię: Paweł
- Model: Audi A8
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
Skrócenie skoku to nie jedyna zaleta i z pewnością nie najważniejsza. Cały lewarek pracuje pewniej, sztywniej i bardziej precyzyjnie - to ważne, bo chronisz skrzynię biegów przed uszkodzeniem. To jest naprawdę nowa jakość zmiany biegów. Nikt Cię na siłę nie będzie przekonywał, a już na pewnie nie ja - sprzedawca. Masz opinie osób, które już kupiły. Zdecyduj sam <ok>damiango pisze:ja się ciągle waham, czy naprawdę warto wydać ponad 200zl na to ustrojstwo? :roll:
czy różnica jest aż tak duża? a może da się jakoś przetestować i wtedy zdecydować o zakupie?