Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK] Odgłos metalicznego "mielenia"

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 22 sie 2012, 17:31

dex_1985, troszkę źle to opisałeś bo ja też miałem taki przypadek że osłona dotykała tarczy ale to nie był głos metalicznego mielenia a bardzie popiskiwanie piszczenie tarcie :-P , ale najważniejsze że sprawa się rozwiązała a Ty o tym napisałeś.
dex_1985 pisze:Ano. Jak coś nie działa jak powinno, to cały dzień zwalony - przynajmniej ja tak mam. :P
spoko ja też tak mam nawet żonę potrafię zje....ć kiedy ona mówi do mnie "to nic to tylko samochód"

Awatar użytkownika
dex_1985
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dex_1985 » 22 sie 2012, 21:56

To już jest odczucie subiektywne. ;) U mnie to było coś w rodzaju mielenia, drapania drutem o blachę, etc...

Hah, moja dziewczyna natomiast po mojej minie potrafi stwierdzić, że "coś się z autem dzieje". Pyta wtedy: "a Tobie co zaś w tym aucie chrobocze?", albo "czego żeś się zaś doszukał w tej wytłoczce?". Ona często sobie pluje wtedy w brodę, bo sama namierzyła sprzedawcę obecnie mojego auta: "a mogłam siedzieć cicho... Golf wcale nie był taki zły". ;)

Dobra, mały offtop się zrobił. Temat uważam za rozwiązany. :)

krzysiek21_01_1989
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krzysiek21_01_1989 » 23 sie 2012, 11:41

A u mnie tarcie było spowodowane tym, że część cierna klocka hamulcowego z przodu oderwała się od tej matalowej i lekko obcierała o tarczę powodując takie popiskiwanie, przy hamowaniu sytuacja się uspokoiła i to dało mi to myślenia, wymieniłem klocki i po sprawie... Problem wprawdzie rozwiązany, ale myśle, że taka wskazówka też może się przydać:)

Awatar użytkownika
LUPO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: LUPO » 23 sie 2012, 13:17

dex_1985 pisze:

Sugerowałbyś wymianę przegubu wewnętrznego skoro poci się, jak na zdjęciach powyżej?
jeżeli zlikwidowałeś problem to nie ma potrzeby

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl