---Zakup grupowy- short shifter taki jak 034motorsport---
- PuSzEk
- Forum Audi 80

- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
short shifter na pokładzie, właśnie wróciłem z przejażdżki próbnej i jest mega superaśnie
skończyło się skrzypienie konsoli przy zmianie biegu, skok skrócony o dobre 30-40%, perfekcyjnie wchodzą biegi bez jakiegoś oporu
polecam!
robota na 30 min. najgorsza to za zawleczka zabezpieczająca, trzeba się troszke uzbroić w cierpliwość przy jej ściąganiu i ponownym zakładaniu ale warto
![Obrazek]()

robota na 30 min. najgorsza to za zawleczka zabezpieczająca, trzeba się troszke uzbroić w cierpliwość przy jej ściąganiu i ponownym zakładaniu ale warto

- pawelrybak15
- Forum Audi 80

- Kontakt:
No dobra, to teraz ja mam zapytanie. Czy da się to tak zamontować aby nie trzeba było nic ucinać i skracać ? Moje gniazdo kuliste jest w fatalnym stanie luz ma masakryczny, pewnie nowego w ASO już nie dostanę a nawet jeśli to za cenę która mnie zwali z nóg.
Chciałbym pozbyć się problemu z wyrobionym gniazdem kulistym zanim wymienię skrzynie biegów, ale tak czytam i kilka osób pisało, że short shifter powoduje skrócenie skoku lewarka zmiany biegów, a ja chciałbym aby drążek miał taki skok jak w oryginale. Da się tak zamontować ten short shifter aby zachować ori skok lewarka ?
Pozdrawiam.
Chciałbym pozbyć się problemu z wyrobionym gniazdem kulistym zanim wymienię skrzynie biegów, ale tak czytam i kilka osób pisało, że short shifter powoduje skrócenie skoku lewarka zmiany biegów, a ja chciałbym aby drążek miał taki skok jak w oryginale. Da się tak zamontować ten short shifter aby zachować ori skok lewarka ?
Pozdrawiam.
- PuSzEk
- Forum Audi 80

- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
pawelrybak15, skraca się tylko taki plastik, na zdjęciu załączonym przeze mnie jest on pod tą gumową osłoną, żadna to filozofia, bo jest z tworzywa
drążek pozostaje na tej samej wysokości, zmienia się tylko precyzja wbijania biegów
Ale po co szukasz dziury w całym w tym ori skoku, nie rozumiem, czy założysz short shifter czy coś żeby było jak ori to tak czy tak reakcja będzie ta sama, czyli uśmiech na twarzy podczas zmiany biegów
nie ma co kombinować, kupuj zakładaj i będziesz zadowolony
u taty w 80 z 94r. stan gniazda kulistego jak i skrzyni jest idealny i powiem ci że skok(skrócenie) w porównaniu z moim short shifterem jest nie wielkie(jakieś 20%) ale patrząc na mój stary, a dopiero co założony short shifterem to jest ta różnica 40% w skoku z wiadomych względów 
oczywiście tą są procenty, moim zdaniem ciężko powiedzieć nam jaki był skok w naszych Audicach jak wychodziły z fabryki
Mam nadzieje, że nie namieszałem zbytnio, bo już późna pora :mrgreen:
Przyjmij to tak, że jest to ori gniazdo tylko, że poprawione po fabryce
Ale po co szukasz dziury w całym w tym ori skoku, nie rozumiem, czy założysz short shifter czy coś żeby było jak ori to tak czy tak reakcja będzie ta sama, czyli uśmiech na twarzy podczas zmiany biegów
nie ma co kombinować, kupuj zakładaj i będziesz zadowolony
oczywiście tą są procenty, moim zdaniem ciężko powiedzieć nam jaki był skok w naszych Audicach jak wychodziły z fabryki
Mam nadzieje, że nie namieszałem zbytnio, bo już późna pora :mrgreen:
Przyjmij to tak, że jest to ori gniazdo tylko, że poprawione po fabryce
- pawelrybak15
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Mniej więcej rozumiem o co Ci chodzi 
Kurka wodna mimo wszystko mam pewne obawy, w końcu 200PLN piechotą nie chodzi :roll:
Zobaczę czy w ASO mają te ori gniazda i w jakiej cenie, ale podejrzewam że jeśli mają to cena będzie powalająca :evil:
Po prostu odpowiada mi skok dźwigni zmiany biegów taki jak mam teraz tylko wkurza mnie luz na kulce :roll:
Chciałbym pozbyć się tego luzu ale bez zmiany skoku drążka.
Kurka wodna mimo wszystko mam pewne obawy, w końcu 200PLN piechotą nie chodzi :roll:
Zobaczę czy w ASO mają te ori gniazda i w jakiej cenie, ale podejrzewam że jeśli mają to cena będzie powalająca :evil:
Po prostu odpowiada mi skok dźwigni zmiany biegów taki jak mam teraz tylko wkurza mnie luz na kulce :roll:
Chciałbym pozbyć się tego luzu ale bez zmiany skoku drążka.