[B4 ABK 2.0E 115cv] problem z odpalaniem i brak mocy .pomocy
[B4 ABK 2.0E 115cv] problem z odpalaniem i brak mocy .pomocy
witam serdecznie kolegow. wlasnie tydzien temu zakupilem autko i mam taki problem ciezko go odpalic czy silnik jest zimny czy cieply i do tego niema mocy a niemowiac zeby wjechac pod gorke wezyk od regulatora cisnienia byl pekniety przy wymianie zluwazylem ze w wezyku jest paliwo czy to moze byc przyczyna moich problemow niewiem od czego zaczac prosze o pomoc z gory dziekuje
witam ponownie . panowie problem ciagnie sie dalej kupilem nowy regulator cisnienia ,nowy filtr powietrza . co prawda teraz bezyny nie czuc ale problem jest taki ze auto dalej niema mocy ...... a niemowiac zeby podjechac pod gorke to jedynie na 1 biegu . na prostej drodze jak jade to na 3 biegu czuje takie przerywanie w pracy silnika i to sie tylko dzieje jak auto jest gorace . moga byc to kable od swiec ? , swieczki sa nowe . czy sada lambda ? ...... pomocy
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
najlepiej by było ją pod oscyloskop ale możesz spróbować multimetrem sprawdzić lub podpiąć pod vag`a, napięcie na czarnym kablu od sondy powinno oscylować w przedziale od 0,1 do 1 Vbosy1988 pisze:co do sady mam pytanko ,jak ja sprawdzic ?
czy powinno śmierdzieć to nie wiem raczej nie, u brata jak padła w czasie jazdy to auto momentalnie straciło moc. Po podpięciu pod kompa okazało się że padła sonda.bosy1988 pisze:jak by byla popsuta to nie powinno smierdziec paliwem ? czy sa inne objawy ?