[ACE] zmiana na digifanta
Mam w tej chwili przeprowadzkę do nowego warsztatu i do 20tego września uruchamiam hamownię podwoziową. Trochę z tym zamieszania. Montaż DECów i EasyEcu idzie na bieżąco. Mam tu olbrzymie wsparcie w osobie Przemka z OTTOMOTIVE, który jest konstruktorem tych urządzeń, ale nie ukrywam, że wolę umawiać auta już na nowy warsztat i strojenie na hamowni. Przemek woli rozwijać urządzenia, a nie lutować kabelki
No troche wyżej jest to fakt ale chyba nie aż tak żeby sie nie dąło zamknąć, Cały ABF to sie zgodze że nie wejdzie bo sam blok jest 16mm wyższy
[ Dodano: 2012-10-09, 07:39 ]
Chciałem spytać czy easy ECU nie ma wogóle funkcji kontroli stuku?
W takim razie nie do końca bezpieczny jest to komputer, napewno ciężej sie stroi bo nie ma podglądu na spalanie stukowe
[ Dodano: 2012-10-09, 07:39 ]
Chciałem spytać czy easy ECU nie ma wogóle funkcji kontroli stuku?
W takim razie nie do końca bezpieczny jest to komputer, napewno ciężej sie stroi bo nie ma podglądu na spalanie stukowe
JA opanowałem stukowe u siebie zmieniając kolektor (?!) i zmieniając soft
dlatego też chciałbym w nastepnym modzonym aucie sam sobie co nieco podstroić i ew. wiedzieć czy stuka w silniku czy nie. Stukowe leży p ostronie ori ECu ale w przypadku DEC'a a jeżeli mowa o EasyEcu to jest to stand alone wiec jak nie ma kontroli stuku to nie ma wogóle
jak sie myle to niech sie wypowie właściwy człowiek
dlatego też chciałbym w nastepnym modzonym aucie sam sobie co nieco podstroić i ew. wiedzieć czy stuka w silniku czy nie. Stukowe leży p ostronie ori ECu ale w przypadku DEC'a a jeżeli mowa o EasyEcu to jest to stand alone wiec jak nie ma kontroli stuku to nie ma wogóle
jak sie myle to niech sie wypowie właściwy człowiek