Sugestie i problemy z forum
cos mi sie wydaje, ze jest tu "grupa trzymajaca wladze" , a wszystko to jakis spisek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: olejcie panowie rozkminianie wydawania kasy na tym forum bo to jest bez sensu i tylko obciaza serwer za ktory niedlugo kazdy otrzyma prosbe o wsparcie i zacznie sie od nowa 8-) jak kiedys zabraknie kasy to sie zlozymy na te niecale 300pln po 1gr kazdy i juz <ok>
Ale to jest bardzo proste. Wydaje mi się, że proszenie o pieniądze w momencie kiedy niejasne są kwestie finansowe, a na forum mruga i świeci masa reklam jest co najmniej nie na miejscu...
Tak to widzę, przysłowiowego grosza zawsze jest na co wydać, więc nie ma powodu zajmować się finansowaniem takich cudów, póki ktoś nie wyjaśni prezycyjnie o co tu chodzi.
Tak to widzę, przysłowiowego grosza zawsze jest na co wydać, więc nie ma powodu zajmować się finansowaniem takich cudów, póki ktoś nie wyjaśni prezycyjnie o co tu chodzi.
-
OnlineDoc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Reklamy w górnej stronie czy w stopce forum niestety nic nie pomagają z "kaską".i28 pisze:Wydaje mi się, że proszenie o pieniądze w momencie kiedy niejasne są kwestie finansowe, a na forum mruga i świeci masa reklam jest co najmniej nie na miejscu...
To są bartery Doc'a. Dostałem już tarcze, klocki i nawet opony (za free). Reklama jest na 6mc lub 1 rok. Poza tym... te firmy nie były zainteresowane z audi80.pl. Bardziej było z a6, a8. Może chodziło o nowe auta, albo droższe części? Nie wiem... wkleiłem i jest.
"Pomóż nam" z audi80.pl również nic nie pomoże. Lepiej było z A6Klub.pl.
https://audi80.pl/forum/ oczywiście nie wysyłam i nie wysłałem żadnych mailingów. Jeśli ktoś chce pomóc (i pomógł), to dziękuję.
Proszę... email dzisiaj.
Jedynie mam reklamę z google. Również jest kiepsko. Będę szukał lepszej reklamy poza googl.OVH Sp. z o.o.
Ul. Karola Miarki 6-10 lok.3-4
50-306 Wroclaw
Telefon: 71 786 07 00
Faks: 71 786 07 01
E-mail: pomoc@ovh.pl
Wrocław, dn. 2012-09-06 13:29:25,
Szanowni Państwo,
Poniżej przesyłamy listę wygasających usług wraz z datą planowanego
ich wyłączenia:
Usługi wygasające w ciągu najbliższych 15 dni:
ks3XXX31.kimsufi.com - audi80.pl:
Serwer dedykowany / 2012-09-21 20:18:52
258.29 PLN / 1mc.
No pewniekeczy pisze:olejcie panowie rozkminianie wydawania kasy na tym forum bo to jest bez sensu
Gdybym zamknął audi80.pl ( to jest wielka, ciężka baza z php by przemo ) to zmieniłbym serwer na mniejszy a6, a8 ( ok 100 zł / 1mc ). Byłby lepiej
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2012, 14:23 przez Doc, łącznie zmieniany 2 razy.
Czyli mówiąc krótko żadna z tych reklam nie ma sensu ponieważ nie mamy z nich żadnego pożytku (poza Tobą osobiście w częściach do auta). Dla samego finansowania forum ich wartość wynosi 0.
A kolejna kwestia po co tak drogi serwer dedykowany ? Przecież koszty tego forum mogą spaść do 1/4 tej kwoty przy zwykłej wirtualce bez limitu transferów.
A kolejna kwestia po co tak drogi serwer dedykowany ? Przecież koszty tego forum mogą spaść do 1/4 tej kwoty przy zwykłej wirtualce bez limitu transferów.
-
Tigeros
- Forum Audi 80

- Imię: Karol
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Ja tam od ostatniej burzy z mailingiem nie dostałem ani jednego z prośbą o wsparcie, więc nie wiem w czym problem...i28 pisze:Ale to jest bardzo proste. Wydaje mi się, że proszenie o pieniądze w momencie kiedy niejasne są kwestie finansowe, a na forum mruga i świeci masa reklam jest co najmniej nie na miejscu...
Nie znam się za bardzo jak to wygląda z zapełnianiem takiego serwera, ale np. sam dział Nasze Audi ma 90 stron z czego może 30 są aktualne/używane/odświeżane, reszta to tematy zapomniane, stworzone przez ludzi którzy od kilku lat na forum już nie wchodzą...
-
OnlineDoc
- Administrator

- Kontakt:
Nic z tym nie zrobisz. Pewnie zapomniałeś jak było 2 lata temu.i28 pisze:A kolejna kwestia po co tak drogi serwer dedykowany ? Przecież koszty tego forum mogą spaść do 1/4 tej kwoty przy zwykłej wirtualce bez limitu transferów.
Muł jak skurczysyn na naszych stronach. (baza, SQL itd)
Wcześniej serwer kosztował 100 zł. (dzisiaj Wam wyślę fotki jak to było). Musiałem kupić lepszy, większy serwer dedykowany. Oczywiście OVH.PL.
Po 1. Dobre serwery bez żadnych problemów.
Po 2. Mniejsze/średnie koszty.
Przetestować innego dostawcę, to żaden problem w zasadzie, jest tego sporo, czasy się zmieniają, sprzęt i poziom oferwanych usług rośnie. Siedzę w branży, wiem co się dzieje.
Kolejna sprawa, to jeśli reklamy niczego nie wnoszą, należałoby je usunąć, założyć konkretny temat dotyczący składek i myślę, że znalezienie kwot finansujących działanie strony nie powinno być trudne, bo pozrzucać się po 20-30zł nie stanowi problemu przy ilości użytkowników odwiedzających to miejsce. Tylko wszystko wymaga jasnego i prostego podejścia, tak żeby nie było wątpliwości.
Jak rozumiem, forum a6klubu też lata na tym serwerze dedykowanym ?
Kolejna sprawa, to jeśli reklamy niczego nie wnoszą, należałoby je usunąć, założyć konkretny temat dotyczący składek i myślę, że znalezienie kwot finansujących działanie strony nie powinno być trudne, bo pozrzucać się po 20-30zł nie stanowi problemu przy ilości użytkowników odwiedzających to miejsce. Tylko wszystko wymaga jasnego i prostego podejścia, tak żeby nie było wątpliwości.
Jak rozumiem, forum a6klubu też lata na tym serwerze dedykowanym ?
-
OnlineDoc
- Administrator

- Kontakt:
Tak.i28 pisze:Jak rozumiem, forum a6klubu też lata na tym serwerze dedykowanym ?
Szkoda gadać. Dalej będą dymy z niektórymi userami.i28 pisze: założyć konkretny temat dotyczący składek i myślę, że znalezienie kwot finansujących działanie strony nie powinno być trudne, bo pozrzucać się po 20-30zł nie stanowi problemu przy ilości użytkowników odwiedzających to miejsce.
Na twoje pytanie może odpowiedzieć tylko Doc.grinch pisze:Nadal Nie Wiem Kto za Tym stoi ;/eSPe pisze:Logi aktywności administracji.grinch pisze:IC69
I jak nie Ma Opcji dojścia komu się nudziło ?
W PHPBB2 by Przemo usunąć konto może tylko i wyłącznie ADM i to tylko ten pomarańczowy.
A samo z Siebie się na Pewno nie Usunęło <osohozi>