[B4 1Z] Montaż FMIC na Boschu
Mi ostatnio tanio wpadł w ręce zderzak od Coupe, trochę pospawałem jestem w fazie malowania, zakładam i chciałbym od razu podpasować FMIC, zastanawiam się nad tym od Mondeo 2.0TDCi wymiary to 410x100x 85mm (podobno wydajny). mam nadzieję że się go jakoś upchnie, tym bardziej że mam klime. A przewody połączyłbym z oryginalnymi.
[ Dodano: 2012-09-08, 00:00 ]
[ Dodano: 2012-09-08, 00:00 ]
1.5 bara na org. smic ? jakie masz turbo ?kris00 pisze: ja u siebie mam podkręcone do 1,5 i nic mu się nie dzieje
arwam, A napisz jakie są wymiary tego IC od Frontery. I jak byś zamieścił zdjęcie już założonego zderzaka z IC to byłoby pożyteczne. Moim zdaniem i tak to ma średni sens taki duży IC, bo kratka ma ok. 6.5cm przelotu, najwyżej że dziury przewiercić w dole zderzaka.
kris00, To spore doładowanie na naszego smic, u mnie przy 1.2bara potrafi Stefan zakurzyć, bo już za gorące powietrze.
kris00, To spore doładowanie na naszego smic, u mnie przy 1.2bara potrafi Stefan zakurzyć, bo już za gorące powietrze.
Więc zamówiłem już IC od Frontery 2.3TD. jest dość spory, nie znam dokładnie wymiarów ale powinien dobrze chłodzić, tylko żeby dobrze go wpasować w zderzak, na pewno trzeba będzie trochę dziur porobić w zderzaku żeby była większa skuteczność chłodzenia.
[ Dodano: 2012-09-14, 21:02 ]
Icek już trafił w moje ręce, zmierzyłem i wymiary są takie: 60x20x4cm czyli pojemność ok. 4,8litra. ( org. Smic ma ok. 2.5lita pojemności, dużo mniejszą powierzchnię i jest niestety za bardzo schowany) teraz tylko przymierzyć FMIC do zderzaka coupe.. i jak się uda to będę śmigać
Icek już trafił w moje ręce, zmierzyłem i wymiary są takie: 60x20x4cm czyli pojemność ok. 4,8litra. ( org. Smic ma ok. 2.5lita pojemności, dużo mniejszą powierzchnię i jest niestety za bardzo schowany) teraz tylko przymierzyć FMIC do zderzaka coupe.. i jak się uda to będę śmigać
I jak udało się?brabus124 pisze:Więc zamówiłem już IC od Frontery 2.3TD. jest dość spory, nie znam dokładnie wymiarów ale powinien dobrze chłodzić, tylko żeby dobrze go wpasować w zderzak, na pewno trzeba będzie trochę dziur porobić w zderzaku żeby była większa skuteczność chłodzenia.
Stało się to co bardzo już długo planowałem, zmieściłem FMIC od Frontery pod zderzak Coupe ale nie obyło się bez pocięcia zderzaka, chłodnicę musiałem cofnąć ok. 1cm do tyłu, a że mam Klimę to chłodnicę klimatyzacji podniosłem o ok. 1 cm do góry i tym sposobem Fmic siedzi już za zderzakiem, ale jeszcze niestety nie podłączony do układu :roll: Dwa dni po pracy montowałem IC i już zabrakło mi czasu żeby podłączyć, a szkoda bo już raczej mało zostało do zrobienia. może za jakiś czas dodam zdjęcia.