[1.9d 1y na tdi] modywikacja z diesla na TDi
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
taki obrotomierz to można sobie na wkręty do deski przykręcić tylko w hondzie <ok> <ok> :mrgreen:
[ Dodano: 2012-09-13, 12:12 ]
neoxpl, widzę ze masz SB-ka i jak ci tam on idzie,jak dmucha turbo??? słyszałem ze w SB pompa wtrychy i turbo są nie do zajechania.nie mogę się doczekac u mnie jak to będzie chodziło:) myślę jeszcze nad podłączeniem do turbo Blow offa :)lubię ten dźwięk:)
[ Dodano: 2012-09-13, 12:12 ]
neoxpl, widzę ze masz SB-ka i jak ci tam on idzie,jak dmucha turbo??? słyszałem ze w SB pompa wtrychy i turbo są nie do zajechania.nie mogę się doczekac u mnie jak to będzie chodziło:) myślę jeszcze nad podłączeniem do turbo Blow offa :)lubię ten dźwięk:)
Tak mam Sbka tzn chybryde CY i SB razem turbo slabo 0.7bar i starczy mi, zwlaszcza ze caly czas jezdzilem 0.3 i nie wiedzialem. Wtryski wymienione bo wszystkie laly. Jak na taka moc i spalanie 5.5litra w cyklu mieszanym jest Ok. Ale koniec Off topa Do czego budujesz ten silnik jazdy na codzien czy scigania? Jakie turbo zakladasz? potrzebujesz foto miski ze splywem bo mam od 1.6 to moge zrobic foto jak cos.
-
- Forum Audi 80
neoxpl, no daj foto miski.szukam jakiejś,nie chcesz sprzedać:)a auto szykuję na codzien do jazdy.jutro napisze jaką mam tam tyrbawkę
[ Dodano: 2012-09-13, 21:58 ]
MUNIOR, a jak można zajechać wtryski i pompę??? bo turbo to jak się szybko gasi auto tak? ze nie jest nasmarowana turbinka.ale jak zajechać wtryski i pompę to nie wiem
[ Dodano: 2012-09-13, 21:58 ]
MUNIOR, a jak można zajechać wtryski i pompę??? bo turbo to jak się szybko gasi auto tak? ze nie jest nasmarowana turbinka.ale jak zajechać wtryski i pompę to nie wiem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Nalać "dobrego "paliwaAudi80b4Tdi1z pisze:MUNIOR, a jak można zajechać wtryski i pompę???
Nie ...ja gaszę od razu i jakoś nie mogę swojego turbo zajezdzić 8-) Jak się jezdzi w miarę normalnie ,to żadne studzenie turbiny na jałowym nie jest potrzebneAudi80b4Tdi1z pisze:bo turbo to jak się szybko gasi auto tak?
-
- Forum Audi 80
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Zalej wodę do baku i zajedziesz pompę + wtryski A tak to wystarczy, że będziesz dbał o odpowiednią "tłustość" paliwa i możesz lać nawet dwumiesięczny olej z frytek do baku przez pończochę i nic się nie stanie. Komora wirowa przepali wszystko a pompy wtryskowe zrobione są z tak twardej stali, że nie każdy tokarz byłby w stanie coś w niej zrobić. Tylko woda im może dać radę
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Dla zapewnienia długiej i bezproblemowej eksploatacji, proponowałbym wymienić wał i panewki od TDI, ponieważ te z AAZ i 1Y mają wadę fabryczną. Później to wyeliminowano. Ponoć pasuje od dowolnego 1,9.
Konkretnie chodzi mi o klin na wale korbowym
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=258503
Konkretnie chodzi mi o klin na wale korbowym
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=258503