[Typ89 R5] 2.5 R5 07K + skrzynia 0B4 40/60 6G Projekt...
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Audi Sport pisze:idealnei pasuje do mej koncepcji
...i przy okazji skosisz sobie trawnik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pawelrybak15 pisze:tylko lakierowanko
zycze duzo cierpliwosci, cale auto bedziesz robil czy tylko wybrane elementy? jak cale to daj znac i dam Ci namiar do producenta ktory ma niezle ceny za lakier
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Nie było czasu, ale ta instalacja w komorze to istny majstersztyk. Takie dziwne rozwiązania, ze aż piękne. Jak bez klimy wejdziesz do komory z lewej strony tak przy klimie nie ma opcji, a tam tylko osuszacz dochodzą :mrgreen: Jednak nic nie pobije rozwiązania napędu kompresora i alternatora <ok> Jak Ci obiecałem zdjęcia porobię, ale niedługopawelrybak15 pisze:A zrobiłeś foty jak wygląda klima w SB ?
Fakt front z 90'tki pięknie wygląda te zespolaki i kierunki w zderzaku dodają smaku Maluj swoją bestię, bo ileż można jeździć łaciatym B3, jeszcze ktoś pomyśli, że to było zamierzone tuningowe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:pawelrybak15 pisze:Ja dziś zamontowałem zderzak z 90tki, od razu lepiej front wygląda
Zostało tylko lakierowanko i reflektory z 90
Wiedziałem, że się przyczepisz :mrgreen: Musze moduł zapłonowy w kosiarce wymienić, ale nie ma czasu, a badyle rosną :mrgreen:keczy pisze:...i przy okazji skosisz sobie trawnik
Miło wiedzieć, że masz zniżki, w przyszłości na pewno swoje będę lakierował więc wiem gdzie dzwonić :mrgreen: <ok>
Przytuliłem wzmaka to wreszcie sobie ori radio podłączę, bo lipa bez radia jeździć, chociaż w R5 to taki dodatkowy bajer :mrgreen:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
14.09.2012r.
Na pokład wpadło "nowe" oryginalne radio Audi Delta II Bose <ok> Stan radia oceniam na BDB. Aby wszystko działało podpięty został wzmacniacz 400W, co prawda nie wysokich lotów ale to tak chwilowa konfiguracja, którą w przyszłości zastąpi kpl. audio Bose Oczywiście wszystko spięte z instalacją AC, więc kolejny mit obalony, stare AC z 89r. wyświetla stacje radiowe <ok> Doszła też ori gałka zmiany biegów w skórze. Dzięki wujo1 za info.
Na pokład wpadło "nowe" oryginalne radio Audi Delta II Bose <ok> Stan radia oceniam na BDB. Aby wszystko działało podpięty został wzmacniacz 400W, co prawda nie wysokich lotów ale to tak chwilowa konfiguracja, którą w przyszłości zastąpi kpl. audio Bose Oczywiście wszystko spięte z instalacją AC, więc kolejny mit obalony, stare AC z 89r. wyświetla stacje radiowe <ok> Doszła też ori gałka zmiany biegów w skórze. Dzięki wujo1 za info.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie znam niestety innego sposobu jak podłączyć kompatybilne z tym radio :roll:
Ja testowałem z radiem Audi Chorus z A6 C5, ale też z jakimś ori radiem Audi z B4 i też nie działało. A to radio z B4 na 100% jest przystosowane, bo w samochodzie z którego je wymontowywałem w celach testowych działało z AC tak jak należy :roll:
Ja testowałem z radiem Audi Chorus z A6 C5, ale też z jakimś ori radiem Audi z B4 i też nie działało. A to radio z B4 na 100% jest przystosowane, bo w samochodzie z którego je wymontowywałem w celach testowych działało z AC tak jak należy :roll:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Są dodatkowe 3 przewody. W tamtym B4 było to dokładane, u mnie też jest dołożona instalacja z dodatkowym złączem mini ISO i w radiu są wykorzystane piny Data, Clock i Enabled
A co do RDSu to ja mam nadzieje że jeśli radio ma RDS i współpracuje z wyświetlaczem AC to nie będzie mi pokazywało tych śmieci z RDSu na nim :evil:
Wkurza mnie ten badziew, zawsze to wyłączam jak włączę radio i ubolewam nad tym, że w Audi Chorus nie da się tego szajsu zablokować na dobre tylko po każdym włączeniu radia i po każdej zmianie stacji samodzielnie się to włącza :evil:
A co do RDSu to ja mam nadzieje że jeśli radio ma RDS i współpracuje z wyświetlaczem AC to nie będzie mi pokazywało tych śmieci z RDSu na nim :evil:
Wkurza mnie ten badziew, zawsze to wyłączam jak włączę radio i ubolewam nad tym, że w Audi Chorus nie da się tego szajsu zablokować na dobre tylko po każdym włączeniu radia i po każdej zmianie stacji samodzielnie się to włącza :evil:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
wujo1, Kiedyś wpadnie wraz el. fotelami i pamiecią
1.8s, Ogarnij wzmacniacz i montuj ustrojstwo <ok>
Tighe, Też się cieszę, a panel niedługo wpadnie czarny
pawelrybak15, Możliwe, że we wszystkich AC z BC to było, u mnie np. przy teście obwodów nie pokazuje, że jest funkcja wyświetlania fal radiowych
keczy, Na początku mi tego brakowało ale teraz nie tęskie za tym ustrojstwem, zbędny bajer, ważne, że jest automatyczne wyszukiwanie fal radiowych, gala, reg. balansu, sopranu i basu RDS było dopiero od końcówki 91r. wtedy wyszedł Gamma CC Bose z RDS i możliwością podpięcia zmieniarki, ale nie odpowiadał mi jego wygląd i to iż jest nowsze od samochodu. Gdyby było RDS to i tak by mnie to ciągłe miganie na AC wkurw.... :mrgreen:
1.8s, Ogarnij wzmacniacz i montuj ustrojstwo <ok>
Tighe, Też się cieszę, a panel niedługo wpadnie czarny
pawelrybak15, Możliwe, że we wszystkich AC z BC to było, u mnie np. przy teście obwodów nie pokazuje, że jest funkcja wyświetlania fal radiowych
keczy, Na początku mi tego brakowało ale teraz nie tęskie za tym ustrojstwem, zbędny bajer, ważne, że jest automatyczne wyszukiwanie fal radiowych, gala, reg. balansu, sopranu i basu RDS było dopiero od końcówki 91r. wtedy wyszedł Gamma CC Bose z RDS i możliwością podpięcia zmieniarki, ale nie odpowiadał mi jego wygląd i to iż jest nowsze od samochodu. Gdyby było RDS to i tak by mnie to ciągłe miganie na AC wkurw.... :mrgreen:
Oryginalnie 3 przewody idą z wtyczki AC i wychodzą we w czarnej 6 pinowej wtyczce wraz z sygnałem wysunięcia anteny, masy i + po zapłonie Druga strona jest połączona z wiązką do tylnych głośników itp.keczy pisze:a jest jakas inna wiazka ktora powinno byc podlaczone ac z radiem czy jak to wyglada?
Kupuj ori radio z B3 tylko nie jakąś betę tylko Deltę na wypasie bądź Bose takie jak moje <ok>pawelrybak15 pisze:Wkurza mnie ten badziew, zawsze to wyłączam jak włączę radio i ubolewam nad tym, że w Audi Chorus nie da się tego szajsu zablokować na dobre tylko po każdym włączeniu radia i po każdej zmianie stacji samodzielnie się to włącza
- Audi Sport
- Forum Audi 80