[b3 b4 2.3]silniczek krokowy i uklad dolotowy
[b3 b4 2.3]silniczek krokowy i uklad dolotowy
witam
mam troche nie typowa prozbe kupilem sobie audi coupe 2.3 z wtryskiem mechanicznym w stanie powiedzmy super silnik itp tylko jakis inteligetny polski mechanik odwalil mega fuszerke poskladal silniczek krokowy tak ze zassysa powietrze splaszczajac mi rure wychodzaca z kolektora dolotowego spodziewam sie ze nie tak to powinno byc podlaczone a co za tym idzie potrzebowal bym schemat podloczenia silniczka krokowego z ukladem koloktora dolotowego z filtrem powietrza czy ktos posiada taki silnik bardzo bym poprosil o zdjecia bede bardzo zobowiazany pozdrawiam
mam troche nie typowa prozbe kupilem sobie audi coupe 2.3 z wtryskiem mechanicznym w stanie powiedzmy super silnik itp tylko jakis inteligetny polski mechanik odwalil mega fuszerke poskladal silniczek krokowy tak ze zassysa powietrze splaszczajac mi rure wychodzaca z kolektora dolotowego spodziewam sie ze nie tak to powinno byc podlaczone a co za tym idzie potrzebowal bym schemat podloczenia silniczka krokowego z ukladem koloktora dolotowego z filtrem powietrza czy ktos posiada taki silnik bardzo bym poprosil o zdjecia bede bardzo zobowiazany pozdrawiam
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Ja miałem tak samo+falowanie obrotów.Wymieniłem przewód powietrza wspomnianą "rurkę",na oko była ok.ale to guma i traci parametry-zużywa się,jak ma pęknięcie to ciągnie lewe powietrze,może ją też zassać(splaszczyć).Można prowizorycznie na trochę wzmocnić:wyjąć ją i owinąć dokładnie i ciasno taśmą izolacyjną,będzie sztywniejsza.Ale to prowizora wymienić i tyle
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Mam kumpla w serwisie wv/audi/skoda/porsche sam pracuje w serwisie peugeota,więc sobie pomagamy.Temat był ciężki ale mi to załatwił,podobnie jak (org.Audi) ślizgi zderzaka tylnego.Jak masz "PolCar" pod ręką to z nimi można pogadać.Ostatecznie Nr.części z ETKi albo po nr.nadwozia i popytać w hurtowniach części (typu PolCar).W najgorszym wypadku porządna izolacja ciasno owinąć i grubo i też pojezdzisz(rozwiązanie tymczasowe).Nie kupuj używki,używke to zderzak można brać czy inną listewke ozdobną nic z mechaniki,nie warto