[B4 all] Różnica płyt głownych diesel-benzyna audi 80
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B4 all] Różnica płyt głownych diesel-benzyna audi 80
Witam
Jak jest różnica między płytami głównymi wersji dizel a benzyna czy wizualnie można poznać różnice ponieważ chce kupić płytę a nie wiem jak rozpoznać jaka to wersja
Jak jest różnica między płytami głównymi wersji dizel a benzyna czy wizualnie można poznać różnice ponieważ chce kupić płytę a nie wiem jak rozpoznać jaka to wersja
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Z tego co zaobserwowałem nie ma różnicy benzyna czy diesel, sprawdziłen a vagcat http://www.vagcat.com/epc/cat/au/A80/19 ... 7/1169539/ są dwie wersje płyt ale nie są wyszczególnione silniki jak np. dla obrotomierzy (pewnie to podział między liczkami VDO a UN4).
Ikona, to tylko folia kontrolki.kris00 pisze:No to spoko a jak jest z kontrolką świec żarowych bo w benzynie nawet nie ma ikony od świec i czy w miejsce jest jakaś inna funkcja obsługiwana
Na 100% płyta pasuje z benzyny do diesla.
Jeżeli posiadasz obrotek, to szukaj płyty pod obrotek (jeżeli kupisz pod big-ben, to będzie trzeba lutowac piny).
Oczywiście płyta VDO nie jest zamienna z UN4.
Jeszcze jedno... płyty w B3 i B4 są takie same
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ok dzięki Panowie za odpowiedz
Jeszcze jedno nie jest to odpowiedni temat ale nie chce pisać nowego
Mianowicie mam problem z wskaźnikiem paliwa wiele było o tym na forum ale ostatnio wyciągałem licznik z jakiegoś tam powodu po zamontowaniu wszystkie wtyczki wcisnąłem ok po przekręceniu stacyjki poleciał dymek z okolicy niebieskiej kostki rozebrałem licznik i posprawdzałem miernikiem wszystko jest ok nigdzie nie ma przerwy (dodam ze wcześniej miałem taki problem że mi spaliło jedną ścieżkę ale zastąpiłem ją drucikiem i wszystko działało ok) założyłem licznik i wszystko działało ok ale wskaźnik paliwa nie działa i AC/BC sie cały czas pluje że nie ma paliwa
Jak jest wtyczka przy pływaku tam połączę dwa piny i wskaźnik idzie do góry więc ok ale jak podłącze do kostki chwile podziała i zaraz nie działa po ponownym wyłączeniu i włączeniu stacyjki nie działa dodam że raz wymieniałem pływak z tego samego powodu i drugi raz nie uśmiecha mi sie go wymieniać
Jeszcze jedno nie jest to odpowiedni temat ale nie chce pisać nowego
Mianowicie mam problem z wskaźnikiem paliwa wiele było o tym na forum ale ostatnio wyciągałem licznik z jakiegoś tam powodu po zamontowaniu wszystkie wtyczki wcisnąłem ok po przekręceniu stacyjki poleciał dymek z okolicy niebieskiej kostki rozebrałem licznik i posprawdzałem miernikiem wszystko jest ok nigdzie nie ma przerwy (dodam ze wcześniej miałem taki problem że mi spaliło jedną ścieżkę ale zastąpiłem ją drucikiem i wszystko działało ok) założyłem licznik i wszystko działało ok ale wskaźnik paliwa nie działa i AC/BC sie cały czas pluje że nie ma paliwa
Jak jest wtyczka przy pływaku tam połączę dwa piny i wskaźnik idzie do góry więc ok ale jak podłącze do kostki chwile podziała i zaraz nie działa po ponownym wyłączeniu i włączeniu stacyjki nie działa dodam że raz wymieniałem pływak z tego samego powodu i drugi raz nie uśmiecha mi sie go wymieniać
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80