[B4 Cabrio] Szyba tylna Cabrio
[B4 Cabrio] Szyba tylna Cabrio
Witajcie koledzy macie może jakis warsztat który w okolicy trójmiasta by mi wymienił plexi w dachu? Drugie pytanko może by mi ktos podpowiedział jaka długość siłownika do cabrio na tylną klapę i jaka siła?
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, 21:19 przez Pykac, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie wiem jak w innych dachach cabrio ale w oryginale tylna szyba jest na zamek Dodatkowo wokół szyby jest taki specjalny klej który rozgrzewa się poprzez podłączenie do 2 przewodów 12Vz aku. W zależności albo skleja albo rozkleja szybę na zamek :mrgreen: Mimo wszystko 900 pln to sporo... jak dla mnie za drogo, chociaż ktoś może powiedzieć że to okazja A tak na marginesie są już 3 watki o wymianie tylnej szyby do cabrio
-
- Forum Audi 80
Na zamek szyby były dopiero po lifcie w 1998 (tak słyszałem ) ja osobiście wymieniałem u siebie ta tylną "szybkę" i zapłaciłem za wszystko 650 zł (robocizna + materiał ) szyba została dodatkowo obszyta i podklejona wygląda ładnie i nie mam z nią jakiegoś problemu. Wymieniałem ją w Żaganiu w firmie CABRIOTOP (www.cabriotop.pl). Polecam gość robi to z pasją i zna się na rzeczy ale jak dla was to spory kawałek