Wszystkim kupującym będą dosyłane specjalne podkładki pod obudowę lewarka, w celu zabezpieczenia jego ewentualnego wysunięcia się w dół. Temat jest w trakcie realizacji.eSPe pisze:o co loko jakie blaszki?
---Zakup grupowy- short shifter taki jak 034motorsport---
- DeS
- Audi 80 Klub

- Imię: Paweł
- Model: Audi A8
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
No właśnie, tak mniej więcej wygląda kłopot, że wysuwa się w dół, ale można to pożenić z powrotem. Blaszki będę załatwiał mam nadzieję na początku przyszłego tygodnia - proszę o cierpliwośćKuba988 pisze:Każdy dostanie tą blaszkę bo mi by się przydała , raz zapadł się lewarek ale da się to złożyć z powrotem na szczęście <ok>
dzięki za szybką wysyłkę DeS. <ok>
ustrojstwo już zamontowane.
spostrzeżenia montaż:
- zeger z drążka ciężko schodzi więc lepiej być na niego przygotowanym.
-dałem twardą gumową tuleję zamiast tej platikowej co to ją trzeba przycinać. Tuleja ma większą średnicę na dole i nachodzi na shortshifter (nie wiem czy dobrze myślę ale to ewentualne wpadanie drążka to nie jest czasem przez to że tuleja wchodzi w środek shortshiftera? jak tak to u mnie już wchodzi na zewnątrz
).
-tę tuleje co ją dałem gumową (taką jaką miałem), chyba trzeba dać jak najdłuższą jaka wejdzie, żeby między zegerem a shortshifterem było trochę naprężone . Ja chyba dałem za niską i mogę lekko podnieść drążek za gałkę więc coś dołoże i będzie sztywno (oczywiście i tak jest o 100% lepiej niż na starym wyświechtanym)
wrażenia z jazdy.
- jak pojawia się żółte światło po czerwonym to spokojnie na nim wrzucę jedynkę i jeszcze ruszę
- na początku zanim odpaliłem myślałem, że coś zchrzaniłęm i biegi nie wchodzą do końca ale po odpaleniu okazało się że poprostu tak gładko wskakują wszystkie ..
-szkoda, że nie mogłem dłużej pojeździć
ustrojstwo już zamontowane.
spostrzeżenia montaż:
- zeger z drążka ciężko schodzi więc lepiej być na niego przygotowanym.
-dałem twardą gumową tuleję zamiast tej platikowej co to ją trzeba przycinać. Tuleja ma większą średnicę na dole i nachodzi na shortshifter (nie wiem czy dobrze myślę ale to ewentualne wpadanie drążka to nie jest czasem przez to że tuleja wchodzi w środek shortshiftera? jak tak to u mnie już wchodzi na zewnątrz
-tę tuleje co ją dałem gumową (taką jaką miałem), chyba trzeba dać jak najdłuższą jaka wejdzie, żeby między zegerem a shortshifterem było trochę naprężone . Ja chyba dałem za niską i mogę lekko podnieść drążek za gałkę więc coś dołoże i będzie sztywno (oczywiście i tak jest o 100% lepiej niż na starym wyświechtanym)
wrażenia z jazdy.
- jak pojawia się żółte światło po czerwonym to spokojnie na nim wrzucę jedynkę i jeszcze ruszę
- na początku zanim odpaliłem myślałem, że coś zchrzaniłęm i biegi nie wchodzą do końca ale po odpaleniu okazało się że poprostu tak gładko wskakują wszystkie ..
-szkoda, że nie mogłem dłużej pojeździć
- PuSzEk
- Forum Audi 80

- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
to u mnie jest taki mały opór przy wrzucaniu biegów, jedynie piątka i wsteczny wchodzą idealnie gładko, jutro zobacze sobie u dydo jak to mu chodzi
chyba skrzynia już nie domaga 
edit, wygląda na to że mamy tak samo, więc jest dobrze :mrgreen:
[ Dodano: 2012-10-05, 19:32 ]
DeS, i jak tam ruszyło coś w tym temacie odnośnie blaszek?
edit, wygląda na to że mamy tak samo, więc jest dobrze :mrgreen:
[ Dodano: 2012-10-05, 19:32 ]
DeS, i jak tam ruszyło coś w tym temacie odnośnie blaszek?
- IC69
- Przyjaciele

- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
A czy takie coś może być?DeS pisze:Wszystkim kupującym będą dosyłane specjalne podkładki pod obudowę lewarka, w celu zabezpieczenia jego ewentualnego wysunięcia się w dół.

Po tej waszej dyskusji o wypadaniu lewarka, wziąłem mój shifter do ręki i zacząłem kminić, co tam może z niego wypaść. Pozaglądałem, poruszałem i od razu ten dolny pierścień został mi w łapie, więc musiałem coś wymyślić, żeby nie naprawiać tego gdzieś na drodze.
Mój shifter już na pokładzie. Oczywiście, jak to zwykle w moim aucie bywa, nic się nie da zamontować bezproblemowo. Aby włożyć shifter na miejsce, musiałem targać tunel, bo za chiny nie chciał wejść przez ten otwór po mieszku. Nie wiem, może tunel z dodatkowymi zegarami w B4 jest inny? <hmm>
Wrażenia z jazdy? Faktycznie, skok lewarka jest o wiele krótszy, do tego stopnia, że jedynkę zapinam zawsze dwa razy, bo mam wrażenie, że nie wskoczyła. :mrgreen: Natomiast opór przy wbijaniu biegów, u mnie się zwiększył - stary lewar lżej chodził.
Może byc :mrgreen:IC69 pisze:A czy takie coś może być?
Ja tez. Nie wiem czy jest inny z dodat. zegar. ale wydaje mi sie ze nie.IC69 pisze:Aby włożyć shifter na miejsce, musiałem targać tunel, bo za chiny nie chciał wejść przez ten otwór po mieszku
:mrgreen: :-o :mrgreen:IC69 pisze:jedynkę zapinam zawsze dwa razy, bo mam wrażenie, że nie wskoczyła. :mrgreen:
Jesli pasuje to tak. Nie wiem czy pasuje do IV bieg. pokaz zdjecie jak to wyglada po zdjeciu mieszka i po zdjeciu org. gniazda.LUKASZdiy pisze:mam wywalone gniazdo lewarek lata góra dół po zamontowaniu problem się rozwiązuje??