[B4] Głosniki - podłączanie głosników tylnych
I może to być obojętniej jakiej firmy radio ?
Próbowałem jeszcze podłączać inny głośnik, tyle że przez podczepienie innych kabli od kostki do radia, ale też nie dało oznak życia
Na weekendzie spróbuje jeszcze zobaczyć przewody czy nie są gdzieś rozłączone, przerwane itd. i jak to nie da skutków to zmienię radio lub głośniki
Mam jeszcze jedno pytanko, czy jakość dźwięku z ori głośników jest zadowalająca czy nie bardzo ?
Próbowałem jeszcze podłączać inny głośnik, tyle że przez podczepienie innych kabli od kostki do radia, ale też nie dało oznak życia
Na weekendzie spróbuje jeszcze zobaczyć przewody czy nie są gdzieś rozłączone, przerwane itd. i jak to nie da skutków to zmienię radio lub głośniki
Mam jeszcze jedno pytanko, czy jakość dźwięku z ori głośników jest zadowalająca czy nie bardzo ?
Czyli, że wystarczy kupić i podłączyć do radia które jest aktualnie, czy coś jeszcze trzeba modzić ?
Aktualnie jest radio Grundig, kaseciak, więc może nie opłaca cię po prostu, jak myślicie ?
[ Dodano: 2012-10-14, 15:57 ]
Albo może powiedzcie mi jakie Wy macie radia, które współgrają bez żadnych przeróbek z seryjnym audio (oprócz ori ofkorz) :mrgreen:
Aktualnie jest radio Grundig, kaseciak, więc może nie opłaca cię po prostu, jak myślicie ?
[ Dodano: 2012-10-14, 15:57 ]
Albo może powiedzcie mi jakie Wy macie radia, które współgrają bez żadnych przeróbek z seryjnym audio (oprócz ori ofkorz) :mrgreen:
Zacznę od tego, że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o CA.
Mam Audi 80 B4 z seryjnymi głośnikami tylko w podszybiu.
Mam dwa fajne głośniki na tył tylko nie wiem jak je podłączyć Połączyć je bezpośrednio z głośnikami z przodu, że kombinować z radiem?
Moje radio to Pioneer DEH 1400 UB
Proszę o porady.
Mam Audi 80 B4 z seryjnymi głośnikami tylko w podszybiu.
Mam dwa fajne głośniki na tył tylko nie wiem jak je podłączyć Połączyć je bezpośrednio z głośnikami z przodu, że kombinować z radiem?
Moje radio to Pioneer DEH 1400 UB
Proszę o porady.
ogólnie z inastalacji samochodu powinny wychodzić dwie kostki: zasilania i głośnikowa. po tym co piszesz rozumiem że masz podpiętą tylko zasilania + antena. a przednie głośniki gdzie masz podpięte? masz dwie połówki tej kostki? druga połówka to właśnie głośniki. seryjnie są w niej 4 przewody od przednich głośników. i teraz masz dwa wyjścia: albo do niej wkobminować jakoś 4 dodatkowe od tylnych głośników albo odciąć tamtą i przylutować nową wtyczkę już na 4 głośniki, o taką:
tu już masz podpisane piny.
poza tym <bylo> więc czasem można troszke poszukać
tu już masz podpisane piny.
poza tym <bylo> więc czasem można troszke poszukać
panowie a może coś takiego rozwiąże sprawę:
http://allegro.pl/adapter-aktwyny-glosn ... 29962.html
http://allegro.pl/adapter-aktwyny-glosn ... 29962.html
Apropo jak kolega pisał też mam taką B4 i mam tylko z przodu głośniczki 87mm i chciał bym coś rzucić na półkę w oryginalne dziury, ale otworów tam praktycznie nie ma, są tylko dużo mniejsze 70mm te po obu stronach lampki ( siedzenia są składane nie wiem czy to ma znaczenie ) i jak montować głośniki żeby nie kolidowały jak zapakuję coś do bagażnika i nie pociąć za bardzo półki. Jak bym montował już głośniczki to są tam owalne dziury 100/60 o ile pamiętam więc najwyżej bym je lekko podciął więc jak to najlepiej tam rozwiązać bo z tego co się oglądałem ciężko o głośniczki 70mm ?
Głośniki nokia
Witam
Chcę podłączyć głośniki nokia od audi a8 tylko zaskoczyły mnie dwie wtyczki jedna na 5 pinów druga na dwa piny z tyłu głośnik ma aluminiową osłonę pod którą jest płytka niewiem czy to wzmak czy zwrotnica proszę podpowiedzieć jak to podłączyć normalnie pod plus i minus głośnika kolor przewodów na 5 pinów -czarny,biały,zielony,żółty,czerwony.Wtyk na dwa piny niebieski i szary.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b2 ... 9c542.html
Chcę podłączyć głośniki nokia od audi a8 tylko zaskoczyły mnie dwie wtyczki jedna na 5 pinów druga na dwa piny z tyłu głośnik ma aluminiową osłonę pod którą jest płytka niewiem czy to wzmak czy zwrotnica proszę podpowiedzieć jak to podłączyć normalnie pod plus i minus głośnika kolor przewodów na 5 pinów -czarny,biały,zielony,żółty,czerwony.Wtyk na dwa piny niebieski i szary.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b2 ... 9c542.html
Wtyk dwupinowy to wyjście na głośnik wysoko tonowy. Wtyczka na 5 pinów jest ponieważ tam jest wzmacniacz i musi się on tak samo wyłączać jak radio żeby nie pobierać prądu z aku. Czarny to zapewne minus, czerwony plus. Co do reszty nie będę strzelał dwa z nich to sygnał a jeden to włączanie/wyłączanie wzmacniacza.