COUPE NG zalewa nie pracuje na pompie
-
- Forum Audi 80
COUPE NG zalewa nie pracuje na pompie
witam, pewnie wroce do ktoregos z poruszonych juz tematow ale nie znalazlem w nic co moglo by mi pomoc,otoz mam problem z moim NG, auto prawie wszystko ma juz wymienione poswiecilem mu prawie dwa lata ale nadal nie chodzi a dokladnie , na odlaczonej pompie paliwa pracuje jak zegarek (paliwo wstrzyknalem w dolot) , natomiast z nia nie chce, swiece oczywiscie zalane i czuc paliwo , mechanicy rozkladaja rece, nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna , prosze o pomoc i podpowiedz
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
[q
uote="luk448"]A pompe paliwa wymieniałeś?[/quote]
witam oczywiscie, pompa wymieniona
[ Dodano: 2012-10-11, 14:19 ]
witam , moglbys mi to inaczej wytlumaczyc? nie bardzo rozumiem i dodam ze przekladalem wtryski z innego , dzialo sie to samo, zalozylem niedawno drugi rozdzielacz,nie mam jednak teraz mozliwosci spr czy to pomoglo
uote="luk448"]A pompe paliwa wymieniałeś?[/quote]
witam oczywiscie, pompa wymieniona
[ Dodano: 2012-10-11, 14:19 ]
zborek_k-kozle pisze:Wyciągnij wtryski, wsadź przekaźnik w pompę, i zobacz jak pylą, jeśli po puszczeniu klapy coś z nich się wydobywa to wtryski do wywalenia, przy okazji zmień sobie o-ringi
witam , moglbys mi to inaczej wytlumaczyc? nie bardzo rozumiem i dodam ze przekladalem wtryski z innego , dzialo sie to samo, zalozylem niedawno drugi rozdzielacz,nie mam jednak teraz mozliwosci spr czy to pomoglo
koledze zapewne chodzilo o to, abys wyjal wszystkie wtryski. zdjal kobre (gume przeplywomierza), unosil talerz i sprawdzal czy po opuszczeniu talerza wtryski dalej leja...sebastiank pisze:moglbys mi to inaczej wytlumaczyc?
moze to tez byc wina 6ego wtrysku ktory zalewa Ci totalnie komore spalania...
-
- Forum Audi 80
Maszu pisze:koledze zapewne chodzilo o to, abys wyjal wszystkie wtryski. zdjal kobre (gume przeplywomierza), unosil talerz i sprawdzal czy po opuszczeniu talerza wtryski dalej leja...sebastiank pisze:moglbys mi to inaczej wytlumaczyc?
moze to tez byc wina 6ego wtrysku ktory zalewa Ci totalnie komore spalania...
witam i serdecznie dziekuje , chodzi jak zegarek , uporalem sie z problemem dzieki wielkie za pomoc pozdrawiam
[ Dodano: 2012-10-12, 11:00 ]
zborek_k-kozle pisze:Wyciągnij wtryski, wsadź przekaźnik w pompę, i zobacz jak pylą, jeśli po puszczeniu klapy coś z nich się wydobywa to wtryski do wywalenia, przy okazji zmień sobie o-ringi
witam i wielkie dzieki za pomoc audi chodzi jak nowe , dzieki raz jeszcze
-
- Forum Audi 80
Maszu pisze:no ale napisz co sie stalo? jak rozwiazales problem? zeby pozniej nie bylo tak jak sam napisales:
tak wiec napisz, czekamy jaki byl powod usterki...sebastiank pisze:pewnie wroce do ktoregos z poruszonych juz tematow ale nie znalazlem w nic co moglo by mi pomoc,
witam , zrobilem jak doradzil mi kolega zborek, rozruchowy lal ale po wymianie dalej jeszcze nie pracowal jak powinien, wymiana rozdzielacza calkowicie juz wyeliminowala problem wtryski dzieki wam spr klopot z nimi z glowy pozdrawiam dzieki
-
- Forum Audi 80