Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

COUPE NG zalewa nie pracuje na pompie

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
sebastiank
Forum Audi 80
Forum Audi 80

COUPE NG zalewa nie pracuje na pompie

Post autor: sebastiank » 20 wrz 2012, 17:43

witam, pewnie wroce do ktoregos z poruszonych juz tematow ale nie znalazlem w nic co moglo by mi pomoc,otoz mam problem z moim NG, auto prawie wszystko ma juz wymienione poswiecilem mu prawie dwa lata ale nadal nie chodzi a dokladnie , na odlaczonej pompie paliwa pracuje jak zegarek (paliwo wstrzyknalem w dolot) , natomiast z nia nie chce, swiece oczywiscie zalane i czuc paliwo , mechanicy rozkladaja rece, nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna , prosze o pomoc i podpowiedz

zborek_k-kozle
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zborek_k-kozle » 05 paź 2012, 19:34

Wyciągnij wtryski, wsadź przekaźnik w pompę, i zobacz jak pylą, jeśli po puszczeniu klapy coś z nich się wydobywa to wtryski do wywalenia, przy okazji zmień sobie o-ringi

Awatar użytkownika
luk448
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk448 » 05 paź 2012, 20:13

A pompe paliwa wymieniałeś?

sebastiank
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sebastiank » 11 paź 2012, 14:11

[q

uote="luk448"]A pompe paliwa wymieniałeś?[/quote]

witam oczywiscie, pompa wymieniona

[ Dodano: 2012-10-11, 14:19 ]
zborek_k-kozle pisze:Wyciągnij wtryski, wsadź przekaźnik w pompę, i zobacz jak pylą, jeśli po puszczeniu klapy coś z nich się wydobywa to wtryski do wywalenia, przy okazji zmień sobie o-ringi

witam , moglbys mi to inaczej wytlumaczyc? nie bardzo rozumiem i dodam ze przekladalem wtryski z innego , dzialo sie to samo, zalozylem niedawno drugi rozdzielacz,nie mam jednak teraz mozliwosci spr czy to pomoglo

Awatar użytkownika
Maszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maszu » 11 paź 2012, 22:04

sebastiank pisze:moglbys mi to inaczej wytlumaczyc?
koledze zapewne chodzilo o to, abys wyjal wszystkie wtryski. zdjal kobre (gume przeplywomierza), unosil talerz i sprawdzal czy po opuszczeniu talerza wtryski dalej leja...

moze to tez byc wina 6ego wtrysku ktory zalewa Ci totalnie komore spalania...

sebastiank
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sebastiank » 12 paź 2012, 10:50

Maszu pisze:
sebastiank pisze:moglbys mi to inaczej wytlumaczyc?
koledze zapewne chodzilo o to, abys wyjal wszystkie wtryski. zdjal kobre (gume przeplywomierza), unosil talerz i sprawdzal czy po opuszczeniu talerza wtryski dalej leja...

moze to tez byc wina 6ego wtrysku ktory zalewa Ci totalnie komore spalania...

witam i serdecznie dziekuje , chodzi jak zegarek , uporalem sie z problemem <piwo> dzieki wielkie za pomoc pozdrawiam

[ Dodano: 2012-10-12, 11:00 ]
zborek_k-kozle pisze:Wyciągnij wtryski, wsadź przekaźnik w pompę, i zobacz jak pylą, jeśli po puszczeniu klapy coś z nich się wydobywa to wtryski do wywalenia, przy okazji zmień sobie o-ringi

witam i wielkie dzieki za pomoc audi chodzi jak nowe <piwo> , dzieki raz jeszcze

Awatar użytkownika
Maszu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maszu » 12 paź 2012, 11:40

no ale napisz co sie stalo? jak rozwiazales problem? zeby pozniej nie bylo tak jak sam napisales:
sebastiank pisze:pewnie wroce do ktoregos z poruszonych juz tematow ale nie znalazlem w nic co moglo by mi pomoc,
tak wiec napisz, czekamy jaki byl powod usterki...

sebastiank
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sebastiank » 13 paź 2012, 09:52

Maszu pisze:no ale napisz co sie stalo? jak rozwiazales problem? zeby pozniej nie bylo tak jak sam napisales:
sebastiank pisze:pewnie wroce do ktoregos z poruszonych juz tematow ale nie znalazlem w nic co moglo by mi pomoc,
tak wiec napisz, czekamy jaki byl powod usterki...

witam , zrobilem jak doradzil mi kolega zborek, rozruchowy lal ale po wymianie dalej jeszcze nie pracowal jak powinien, wymiana rozdzielacza calkowicie juz wyeliminowala problem wtryski dzieki wam spr klopot z nimi z glowy pozdrawiam dzieki

zborek_k-kozle
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zborek_k-kozle » 13 paź 2012, 18:12

To w miarę prosty układ, więc do wszystkiego można dojść ale trzeba się przyłożyć i robić wszystko dokładnie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl