[b4 2.0 ABK] Swap na 1.8T AMB - teoria
no panowie nie traćcie we mnie wiary SWAP sie dokona mam już umówiony warsztat gdzieś około miesiąca na przekładke mechaniki oraz znalazłem elektryka, człowieka który dwa swapy ma już za sobą w tym jeden G60 w Golfa 2 1.6 . Roboty sie nie boi a wrecz traktuje to jak wyzwanie. Oglądał już silnik i mówił cos o przeprogramowaniu komputera bo ten komp obsługiwał również skrzynie automatyczna. Powiedział że bedzie troche lutowania żeby sie wpiąc w oryginalną instalacje ale chce sie podjąć , nie boi sie roboty!!!
ciężki swap
panowie może ja sie nie znam, ale czy w B3 był silnik 2,6 ???? :?: :?: :?: :?: bo to chyba V6 z B4.pajak100 pisze: Czy jak ktoś zamieni w audi B3 silnik 1.8 na 2.6 to jego zdaniem to jest SWAP??????
Chyba to jest zwykła wymiana :shock: motoru.
SWAPA to ma FranoF1 , czyli silnik jaki w tym modelu auta nie istniał. I to uważam że można nazwać w pełnym znaczeniu SWAPEM.
A co do swapu FranoF1 to jemu tylko pogratulować, ale z tego co wiem to w A6/C4 siedziały silniki 1,8 20V a to ta sama technologia, łap, mocowania, a przynajmniej podobna i w tym modelu można by było szukać pomocy do SWAPU, a z tego co sie zorientowałam to tak jak pisał FranoF1 to mechanika jest pestką w porównaniu do elektroniki, bo tam wszystko da sie zrobić, a z elektronika to już inna męka. Mnie w przypadku swapu zastanawia tylko jedna sprawa: ile wytrzyma skrzynia i sprzęgło, i kiedy skończą sie hamulce. z tego co zauważyłam to kłopoty z trakcją to sie zaczynają od 160-170KM w górę i to po to audi wymyśliło chyba quattro a co do hamulców do wiem że misiek jak założył wiercone cimermany to powiedział że teraz to on może stestować ile ta przeróbka dała w rzeczywistości
w B3 nie było V6, ale niektórzy uważają B4 za taki lift B3MSCandTC pisze:panowie może ja sie nie znam, ale czy w B3 był silnik 2,6 ???? :?: :?: :?: :?: bo to chyba V6 z B4.
nie sądze, żeby silnik 1.8 w c4 miał coś pomóc przy swapowaniu na AMB. to różne silniki i różne auta. (zresztą 1.8 20v wsadzali do cabrio, jeśliby już szukać czegoś o takim samym rozmieszczeniu łap...itd)MSCandTC pisze:ale z tego co wiem to w A6/C4 siedziały silniki 1,8 20V a to ta sama technologia, łap, mocowania, a przynajmniej podobna i w tym modelu można by było szukać pomocy do SWAPU