Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[sprzedawca] forumowicz duo

Tylko użytkownik tego forum!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek83 » 21 paź 2012, 14:39

eSPe pisze:A co do towaru (dmuchawa która padła) nie mam pretensji bo ze starymi częściami tak jest że nie wiesz kiedy polecą.
O to nikt pretensji do duo nie ma. To jest sprawa oczywista że używka = twoje ryzyko.

Rzecz w czym innym - duo po prostu nie wywiązuje się z transakcji, nie wysyła ludziom paczek (choć ściemnia że wysłał), obraca już pieniędzmi ludzi którzy mu je wpłacili jednocześnie olewając ich. Do tego się ustosunkujcie - czy taka sytuacja jest normalna czy też nie ?

Awatar użytkownika
schack
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: schack » 21 paź 2012, 14:47

róbcie interesy osobiście albo przez allegro i to jest rozwiązanie.

Awatar użytkownika
tomek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek83 » 21 paź 2012, 14:57

schack pisze:róbcie interesy osobiście albo przez allegro i to jest rozwiązanie.
Dlaczego wobec tego duo godzi się na wysyłkę i naraża ludzi na stratę czasu i nerwy ? Bo ludzie go męczą i on taki biedny, czasu nie ma a wysyłać musi, ale przelewy jakoś przyjmuje i nr konta podaje chętnie - zastanawiające :-?

Duo na Allegro ? Przy takim podejściu ? :lol:

Tydzień i konto ma zablokowane :roll:

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 21 paź 2012, 19:09

DUO jak dla mnie sprzedawca na 6+ zamawiałem od niego trochę gratów i zawsze było ok czas przesyłki jak i towar nie wspomnę o pomocy z jego strony
Ostatnio zmieniony 21 paź 2012, 19:15 przez tomek1982, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
schack
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: schack » 21 paź 2012, 19:13

Mi przy paru gratach też pomagał.

Awatar użytkownika
tomek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek83 » 21 paź 2012, 20:59

tomek1982 pisze:DUO jak dla mnie sprzedawca na 6+
schack pisze:Mi przy paru gratach też pomagał.
Więc jak widać dobra passa się skończyła. Zamówcie coś u niego teraz i wtedy zobaczymy co będzie.

Awatar użytkownika
schack
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: schack » 21 paź 2012, 21:14

ja wszystko osobiście załatwiam, nigdy nie zamawiałem od nikogo części przez internet.

Awatar użytkownika
Przemas80
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemas80 » 21 paź 2012, 21:24

Ja pare gratów mam od niego i jest ok znam go nawet osobiscie :lol:

Awatar użytkownika
tomek1982
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek1982 » 21 paź 2012, 22:19

Przemas80 pisze:Ja pare gratów mam od niego i jest ok znam go nawet osobiscie :lol:
osobiscie i ja miałem przyjemność poznać

Awatar użytkownika
tomek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek83 » 22 paź 2012, 10:29

schack pisze:ja wszystko osobiście załatwiam, nigdy nie zamawiałem od nikogo części przez internet.
Więc twoje doświadczenie związane z wysyłkami które robi duo jest żadne i nie możesz się wypowiadać nt tego.

Osobiście byłoby trudno dać się zrobić w konia - chyba że byś go gonił wkoło samochodu a on by ci uciekał z częściami.

Właśnie w tym tkwi sedno sprawy - że ludzie osobiście jak mają bat nad głową to coś robią. A sprzedaż wysyłkowa jest dla ludzi odpowiedzialnych i zorganizowanych - jak ktoś jest chaotyczny, zabiegany i niezorganizowany to nie powinien się w to bawić bo prędzej czy później źle się to skończy - lub powinien zatrudnić sobie pomagiera, jak już ktoś wcześniej słusznie zauważył.

Awatar użytkownika
Kamuś
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamuś » 22 paź 2012, 18:01

Hmmm... Osobiście? Cała sytuacja miała miejsce w czerwcu ubiegłego roku. Dwa razy się umawiałem osobiście. Raz gdy już byłem w Lublinie (wcześniej umówiony) to gdy zadzwoniłem, to Duo powiedział, że niestety nie może teraz się spotkać... Ale ok, każdemu może się zdarzyć. Tak więc ustaliliśmy inny termin odbioru części. Tak więc znów specjalnie pojechałem do Lublina, wyjąłem telefon i dzwonię... i dalej dzwonię... i znowu dzwonię... i jeszcze raz dzwonię... dzwonię... I wciąż nikt nie odbiera. A z godzinę czasu próbowałem się dodzwonić, ale Duo nie odbierał. Oczywiście oddzwonić nie raczył. Uważam, że jest to po prostu nie szanowanie swoich kontrahentów, bo jeśli umawiamy się jak dorośli to wywiązujmy się z tego. A fakt nie odbierania telefonów, czy nie odpowiadania na maile to już dziecinada... Zwłaszcza gdy ma się czas siedzieć na forum i pisać posty w dziale "Nasze Audi..."

Co do samych części, to uważam, że ceny są nieraz sporo za wysokie. Na Allegro idzie kupić czasem i dwa razy taniej. Sam postanowiłem skorzystać z oferty Duo tylko dlatego, że zależało mi na czasie (odbiór osobisty), ale niestety, zostałem olany i na tym zakończyłem poszukiwania jakichkolwiek części u Duo.

Awatar użytkownika
schack
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: schack » 22 paź 2012, 18:05

nikogo nie bronię, mówię tylko jak ja załatwiałem swoje sprawy.

Awatar użytkownika
tomek83
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek83 » 23 paź 2012, 08:44

Kamuś pisze:A fakt nie odbierania telefonów, czy nie odpowiadania na maile to już dziecinada... Zwłaszcza gdy ma się czas siedzieć na forum i pisać posty w dziale "Nasze Audi..."
Zgadza się, takie unikanie odpowiedzialności nie prowadzi do niczego dobrego, bo ludzie olewani reagują agresją (i wcale się temu nie dziwię).

Ciekawe czy po takiej "reklamie" ktoś jeszcze coś u niego kupi - bo ja już raczej więcej nie skorzystam. Liczę tylko że prześle mi sondę lambda zapłaconą półtora miesiąca temu i nie będę musiał zgłaszać sprawy na policji. Choć może tylko to podziała jak kubeł zimnej wody i gość się trochę ogarnie - skoro inne metody nie działają.

Awatar użytkownika
Mabrothrax
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Mabrothrax » 23 paź 2012, 08:59

W ostatnim czasie brałem u niego parę rzeczy. Chwilę to trwało ale wszystko jest ok. Niestety wszystkim się dogodzić nie da hehe. Nikogo nie usprawiedliwiam i nie staram się zrozumieć. Pracuje w firmie która ma ponad 16 milionów aktywnych kontrahentów i wiem jacy ludzie potrafią być. A internety jak to internety :-D

damiango
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: damiango » 23 paź 2012, 09:17

nigdy nie kupiłem nic od duo i po tym co tutaj wyczytałem-raczej nie kupie. Chyba że trafią się jakieś graty których gdzie indziej nie znajdę wtedy dwa razy się zastanowię..Normalnie staram się być bezkonfliktowy ale jak ktoś ewidentnie w ch**a gra to trzeba się przejechać do delikwenta i zapytać czy dobrze mu się oddycha z prostym nosem. Odda za części, odda za drogę, odda za stracony czas i jeszcze coś dorzuci w ramach rekompensaty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polecam lub nie Klubowicza”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl