[B3/B4] Kostka stacyjki-wymiana
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 6A
Ja zapłaciłem 138 zł za nową w ASO.
[ Dodano: 2012-09-14, 21:33 ]
W autach bez imo produkcyjna jest bez literki na końcu ale przy wymianie nowa ma B na końcy.
Z imo mają ori produkcyjną A na końcu a nowa w aso ma C na końcu.
U mnie objawy były takie że kontrolki lekko się świeciły a w drugim nie dawało sygnału na rozrusznik.
[ Dodano: 2012-09-14, 21:33 ]
W autach bez imo produkcyjna jest bez literki na końcu ale przy wymianie nowa ma B na końcy.
Z imo mają ori produkcyjną A na końcu a nowa w aso ma C na końcu.
U mnie objawy były takie że kontrolki lekko się świeciły a w drugim nie dawało sygnału na rozrusznik.
zamiennikami się chyba nie poratujesz, bo z tym jest bardzo krucho. po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć zamiennik, który wytrzymał tydzień.Lenio21 pisze:jakiej firmy polecacie kostkę stacyjki?
potem doszedłem do wniosku, że płetwa się złamała najprawdopodobniej od wyrobionej kostki, która już nie chodziła tak lekko jak nowa. skończyło się tak, że kupiłem nową ori kostkę i ori wkład stacyjki (bębenek). nowa kostka chodzi jak masełko.
ale wystarczy powiedzieć sprzedawcy, że chcę oryginał? czy konkretnie jakąś firmę podać?grze pisze:zamiennikami się chyba nie poratujesz, bo z tym jest bardzo krucho. po długich poszukiwaniach udało mi się znaleźć zamiennik, który wytrzymał tydzień.Lenio21 pisze:jakiej firmy polecacie kostkę stacyjki?
potem doszedłem do wniosku, że płetwa się złamała najprawdopodobniej od wyrobionej kostki, która już nie chodziła tak lekko jak nowa. skończyło się tak, że kupiłem nową ori kostkę i ori wkład stacyjki (bębenek). nowa kostka chodzi jak masełko.
ja mam swoją pękniętą, a mam czasami problemy z odpalaniem, szczególnie ciepłego silnika... rozrusznik kręci ciężko jakby było -20 C i kontrolki przygasają. jak zimny to pali od ręki.
i jeszcze jeden objaw - przy przekręceniu w pozycję zapłon czasami szarpnie silnikiem, jakby zwarcie jakieś poszło na rozrusznik.
juz wymieniłem rozrusznik na inny uzywany ( co prawda nie wytrzymał długo - trefny zakup) ale objawy były takie same. a ostatnio regenerowałem "pająka" to wyjąłem zegary i kostkę no i jest pęknięta.
- misiekdzwon
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
253.82zł bruttomisiekdzwon pisze:4A1905855 ORI
http://sklep.gajos.com.pl/sklep/
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A najtansza ile kosztuje?eSPe pisze:253.82zł bruttomisiekdzwon pisze:4A1905855 ORI
http://sklep.gajos.com.pl/sklep/
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: