[cabrio] uszczelki dachu
-
- Forum Audi 80
nic sie nie przejmuj przy 240km/h jest to nie odczuwalne <ok>DEDHI pisze:Zaczęło mi szumić przy 180km/km czy to normalne? czy można to wyregulawać :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 25 paź 2012, 22:22 przez Harry71, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
Bez problemu możesz kupić dach z nowszego caba wszystko bez problemu pasuje , mocowania , uszczelki <ok>Hamer_mocne pisze:Czy są jakieś różnice w dachach z poszczególnych roczników? mam auto z 92 roku, czy mogę do niego kupić dach od nowszego auta? Czy wszystko będzie elegancko pasowało? uszczelki mocowania?
Mam pytanie odnośnie regulacji szyb. Ostatnio oglądałem carbio i tylna szyba byla glębiej o 3mm od przedniej. Szpara zaczynała się od samego dołu drzwi i biegła do góry minimalnie się zwężając. Także na 'słupku' między szybami na wysokości 20 cm był prześwit. Czy jest to do wyregulowania? Czy jest to wina tego że auto mogło np. dostać z boku i prowadnice szyb się przesunęły? Dach w tym aucie byl wymieniany razem ze stelażem.
Witam, odświeżę troszkę temat moimi szumami. Więc wczoraj robiłem trasę 800 km, autostradą. I przy prędkości powyżej 110 zaczyna szumieć, dosyć mocno ciężko było normalnie rozmawiać, nie mówiąc o słuchaniu radia. Po 300 km zaczął padać deszcz, przez ok. 40 min szumy ustały i nawet przy 140 km, było normalnie, ale później znów to samo. Nasłuchiwałem z przodu i wg. mnie szumy gdzieś z tyłu dochodziły, sprawdzałem dziś uszczelki, to poza jedną (nad szybą drzwi kierowcy) reszta wygląda dobrze.
Dodam że auto mam od 6 mies. gównie jeżdżę po mieście, kilka razy robiłem dłuższe trasy autostradą i nie przypominam sobie żeby tak uciążliwie huczało. Czy waszym zdaniem regulacja tych uszczelek pomoże coś? Jest to uciążliwe i trzeba coś zrobić, nie wyobrażam sobie jazdy w takich warunkach.
Pozdro
Dodam że auto mam od 6 mies. gównie jeżdżę po mieście, kilka razy robiłem dłuższe trasy autostradą i nie przypominam sobie żeby tak uciążliwie huczało. Czy waszym zdaniem regulacja tych uszczelek pomoże coś? Jest to uciążliwe i trzeba coś zrobić, nie wyobrażam sobie jazdy w takich warunkach.
Pozdro
no uszczelka ze zdjęcia jest zniszczona wymaga wymiany napewno jest przyczyną szumów w aucie gdyż widać aluminowy kawałek stelaża montowanego do dachu tam pewnie jest prześwit i przy większej prędkości powietrze jest wdmuchiwane do auta . Ta uszczelka przednia nad drzwiami to jest jeden element
A regulacja pozostałych ( może być tak że trzeba wyregulować szyby ) jesli tą wymienisz i będzie szum załatwi sprawę .
A regulacja pozostałych ( może być tak że trzeba wyregulować szyby ) jesli tą wymienisz i będzie szum załatwi sprawę .
Kilka razy miałem sytuacje że przy otwieraniu, klapa z tyłu otwarła się do połowy i zatrzymała. Wtedy zamykałem, powtarzałem czynność i zwykłe za drugim lub trzecim razem otwierało się normalnie. Kilka razy dosłownie, myślałem że to z powodu małej ilści płynu. Miałem zająć się tym w zimę i dolać, jak na forum kilka osób radzi.
Bładnie napisałem z uszczelką schemat dachu na zdjęciu poniżej
http://naforum.zapodaj.net/49ec3e8a511a.jpg.html
http://naforum.zapodaj.net/49ec3e8a511a.jpg.html